June 29, 2011



O garnitura deosebita si extrem de simplu de pregatit, potrivita cu orice tip de friptura sau o puteti savura ca fel principal, langa o salata de vara. 


Ingrediente (4 portii):
1 lingura unt
700g cartofi taiati felii
2 catei de usturoi zdrobiti
O ceapa rosie taiata felii
85g branza Cheddar rasa
300ml double cream/smantana lichida light

Mod de pregatire:
Incalziti cuptorul al 180grade. Ungeti o tava cu unt.
Aranjati un strat de cartofi pe fundul tavii. Adaugati jumatate din cantitatea de usturoi, jumatate din ceapa si un sfert din branza. Asezonati. Puneti un alt strat de cartofi cu restul de usturoi si ceapa, un sfert din branza si asezonati. Terminati cu un strat de cartofi si restul de branza.
Turnati smantana deasupra si coaceti o ora sau pana cartofii sunt bine facuti.

3 comentarii:

  1. o sa incerc si eu reteta asta. mi-ai facut pofta

    ReplyDelete
  2. elena doar o intrebare mai am: smantana asta lichida e un fel de creme fraiche?

    ReplyDelete
  3. Dobule cream este o smantana mai light. Poti pune smantana lichida amestecata cu smantana obisnuita.

    ReplyDelete