September 6, 2011


O ciorba extraordinara, nu doar pentru ca imi place smantana in orice dar pentru ca tarhonul aduce o aroma deosebita in combinatie cu porcul. In sfarsit nu mi s-a branzit smantana in ciroba si am descoperit secretul: trebuie turnata zeama fierbinte si apoi amestecata usor. Pofta buna! Reteta luata de aici.



Ingrediente (10 portii):
700g carne de porc taiata bucatele
140g orez
2 morcovi mari
2 cepe
2 bucati de telina
2 bucati pastarnac
2 radacini patrunjel
1 ardei gras
400ml smantana
2 linguri rase de faina
2 linguri tarhon
Patrunjel
Sucul de la doua lamai
4 linguri ulei
Delikat
Piper


Mod de pregatire:
Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe.
Se calesc legumele taiate marunt la foc mic in ulei pentru 20 de minute sau pana se inmoaie.
Se pun in supa cam dupa ce carnea a fiert o ora jumatate, sau pana este frageda. Se adauga delikat si piper. Se fierb la foc mediu pentru 40 de minute.
Se da focul mic sa nu mai fiarba. Se fierbe orezul separat si se scurge.
Se freaca smantana cu faina, se dizolva 6-7 polonice de zeama in sos pe rand, se amesteca bine sa fie cocoloase apoi se toarna usor in ciorba, amestecand permanent sa nu se imbranzeasca.
Se adauga tarhon (daca este in otet, il scurgeti si taiati bucati marunte; daca este proaspat il opariti) si zeama de lamaie sau otetul de la tarhon dupa gust si lasati 20 de minute la foc mic.
Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt. Asezonati daca mai este nevoie si luati de pe foc.



1 comentarii:

  1. eu folosesc legume la punga congelate pentru ca sunt in norvegia si aici nu este telina si alte lucruri si imi este mai convenabil sa le iau la punga are mancarea acelasi gust daca nu sunt proaspete si sunt congelate ms:*

    ReplyDelete