June 28, 2011


Aceste aripioare sunt tot ce ai nevoie, fara garnituri, doar un sos minunat de branza cu mucegai, pe care l-as manca cu absolut orice. Veti vedea ca aripile sunt suculente, daca nu le lasati foarte mult in ulei ci cat sa prinda o culoare aurie. Sunt exagerat de bune, le-am pregatit de foarte multe ori tocmai pentru ca sunt delicioase si usor de pregatit. Sosul picant de unt le da savoare, il puneti peste aripi dupa ce au stat putin pe un servet de bucatarie pentru a li se absorbi uleiul. 


Ingrediente (4 persoane):
4 linguri unt
Cateva picaturi de Tabasco, in functie de cum va place de picant
1 lingura otet alb
900g aripioare pui
Faina
Ulei
Crema de branza:
125g branza cu mucegai
225 ml lapte batut
225g smantana
2 catei usturoi zdrobiti
1 lingurita boia

Mod de pregatire:
Se topeste untul, sosul iute si otetul. Se rastoarna intr-un bol. Se amesteca ingredientele pentru sos in alt bol se asezoneaza si se pune la rece acoperit.
 Se taie aripile pe jumatate, se ung cu sare, piper si faina. Se prajesc in ulei pana devin auri apoi se rastoarna in sosul de unt. Se servesc cu sosul de branza.

0 comentarii:

Post a Comment