Este vara, iar acest fel de mancare este bine venit, mai ales ca avem de unde alege fasole verde, din piete sau supermarketuri. Trebuie sa aveti insa rabdare, pentru ca daca nimeriti fasole cum a luat sotul meu, adica mai dura, fierbe in cel putin o ora jumatate. Aici se vede ca nu este fasole din Romania.. Aroma de usturoi si rosii fac casa buna cu pieptul de pui, un fel nepretentios, pentru o seara petrecuta in familie. Reteta am luat-o de aici.
Ingrediente:
500g pui (piept, pulpe, ce doriti)
1 kg pastai galbene/verzi
1 ceapa
Jumatate ardei gras rosu
2 lingurite boia dulce
Jumatate lingurita piper
6 catei usturoi
3 linguri passata
Jumatate legatura patrunjel
cateva fire marar
2 linguri ulei
sare
Mod de pregatire:
Incingem uleiul si prajim carnea presarata inainte cu sare si piper. Se scoate din oala si se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt. Le prajim pentru cateva minute, apoi adaugam carnea si pastaile curatate si rupte in trei. Acoperim cu 4 cani de apa si adaugam boia, sare, piper. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac pentru jumatate de ora, apoi luam capacul si lasam la foc mediu pana cand pastaile sunt fierte.
Adaugam passata, usturoiul zdrobit si verdeturile tocate marunt, lasam la fiert 5 minute.
Cat de bine arata !!!!
ReplyDeletemai merge si fasolea cu usturoi yamyyy
ReplyDeletece e passata? (poate e ciudat sa intreb asta..dar habar n-am)
ReplyDeletePassata este un fel de sos de rosii, il gasesti in supermarketuri. Il poti inlocui cu rosii decojite la cutie sau cu bulion.
ReplyDelete