June 30, 2011



Una dintre salatele pe care le puteti pregati chiar ca fel principal pentru ca este foarte satioasa. Imi place in mod deosebit aceasta salata poate pentru ca am pregatit-o prima oara anul trecut cu un grup de prieteni si eram atat de infometati incat am devorat-o intr-un minut, minunandu-ne de cat de buna era. O salata care produce amintiri deosebite si o explozie de arome, trebuie sa o incercati!


Ingrediente:
500g cartofi noi injumatatiti
2 linguri ulei masline
2 cepe rosii taiate in 6
4 felii sunca taiata bucati mari
140g ciuperci feliate
O lingura mustar boabe
O lingura otet din vin rosu
100g frunze baby spanac
85g branza cremoasa de mucegai

Mod de pregatire:
Se incinge cuptorul la 220 grade. Se asaza cartofii intr-o tava si se freaca cu o lingura de ulei si putina sare. Se coc 20 de minute, apoi se adauga bucatile de ceapa si se amesteca bine. Se mai lasa la cuptor inca 20 de minute pana ce cartofii capata o culoare aurie iar ceapa se inmoaie si se caramelizeaza. Verificati des sa nu se arda. Se scot si se lasa sa se racoreasca.
Se incinge o tigaie si se soteaza sunca pana devine crocanta. Se adauga ciupercile si se lasa 5 minute pana se inmoaie.
Se prepara sosul. Se amesteca un strop de apa cu mustarul, otetul si lingura de ulei. Se pune intr-un bol mare cartofii, ceapa, sunca, ciupercile, spanacul si se toarna sosul. Se presara branza. Puteti sa scoateti ceapa caramelizata prea tare (arsa) si sa puneti o ceapa rosie taiata felii.

4 comentarii:

  1. fff satioasa salatica ta !!!
    imi place prezentarea si minunatele culori !!!

    ReplyDelete
  2. Multumesc :) m-am uitat pe blogul tau si mi se par super faine retetele, am sa incerc si eu, mai ales siropul acela de visine, iummiiiii

    ReplyDelete
  3. deci spanacul nu se soteaza...

    ReplyDelete
  4. Nu, il folosesti crud, dar trebuie sa fie baby spanac

    ReplyDelete