June 10, 2011

Una dintre mancarurile mele preferate, care clar imi aduc aminte de copilarie imediat ce aroma inunda toata bucataria, de nici nu as mai da drumul la hota. Cel mai mult imi place ardeiul, desi stiu ca multi obisnuiesc sa il dea la o parte, ceea ce e interzis, sunt o multime de vitamine acolo. Incercati in combinatie cu multa verdeata si smantana, este nemaipomenit!



Ingrediente:
8 ardei grasi mari
200g carne tocata de porc
200g carne tocata de vita
Un sfert cana de orez
2 cepe
2 oua
2 rosii
4 linguri de ulei
2 linguri de faina
4 linguri de bulion
8 linguri smantana
O legatura marar
O legatura patrunjel

Mod de pregatire:
Ardeii se curata de cotoare si seminte, se inteapa in varf si se pun cu gura in jos la scurs. Se taie o ceapa marunt, se caleste in ulei. Orezul se opareste doua-trei minute si se scurge. Se amesteca orezul cu carnea tocata, ceapa calita, jumatate din verdeata tocata, sare si piper si ouale batute.
Se umple ardeii nu prea indesat. Se pun cu gura in sus intr-o cratita peste ei turnandu-se un sos preparat astfel: se caleste cealalta ceapa tocata marunt, se adauga faina iar cand incepe sa se ingalbeneasca, se toarna bulionul diluat in 3  cani de apa. Se da in cateva clocote. Se toarna peste ardei.
Se da cratita la cuptor pentru o ora sau pana cand ardeii si carnea sunt facute, dupa care se aseaza peste ardei rosiile feliate, lasand sa se rumeneasca apoi se presara restul de verdeata.
Se serveste cu smantana.

4 comentarii:

  1. Si mie imi plac! de fapt, tot ce faci tu aici imi place sa admir, te felicit!

    ReplyDelete
  2. Am incercat reteta aceasta zilele trecute si dintre toate incercate pana acum, a ta mi-a placut atat de mult! Este gustoasa, satioasa iar instructiunile foarte la subiect. Multumesc pentru reteta si la cat mai multe! Te apreciez foarte mult

    ReplyDelete