June 29, 2011


Una dintre retetele mele preferate pe care le-am pregatit prima oara de Craciun impreuna cu cumnata mea si, desi am stat cu teama pentru ca nu stiam exact ce o sa iasa, ne-am lins pe degete dupa aceea, bucuroase de alegerea facuta. Lamaia se simte foarte bine si taie grasimea untului iar daca gasiti crengute de cimbru de lamaie ar fi super, daca nu, puneti crengute normale, ce gasiti. Le-am potrivit cu cartofii Dauphinois cu care merg de minune si o salata de vara.


Ingrediente:
200g unt moale
Coaja rasa si sucul de la o lamaie mare
Frunzele de la o legatura de patrunjel tocate
1 varf de cutit de boia
4 pulpe mari de pui
O salota mare (ceapa rosie) feliata
O capatana usturoi tocat mare
3 crengute de cimbru de lamaie (lemon thyme)
200ml supa de pui

Mod de pregatire:
Se amesteca aproximativ doua treimi din cantitatea de unt cu coaja si jumatate din sucul de lamaie, patrunjel, boia, sare si piper. Se ridica usor pielea de pe fiecare pulpa, se baga untul sub piele si se intinde la loc. Se poate pune la rece cu pana la o zi inainte.
Se incalzeste cuptorul la 180grade. Intr-o tigaie se incinge restul de unt pe aragaz pana cand face spuma. Se prajeste carnea in tigaie, stropind in mod constant cu unt pana cand incepe sa se rumeneasca.
Se adauga salota, usturoiul, cimbrul si supa de pui. Se pune carnea de pui cu pielea in sus intr-o tava, se rastoarna sosul si se pune pe raftul de sus al cuptorului, se lasa la copt  25-30 de minute, apoi se scoate carnea de pui.
 Se pune  sosul in tigaie la loc pe foc, se adauga restul de suc de lamaie si se fierbe bine intreaga compozitie. Se strecoara sosul apasand ferm pe salota si usturoi. Se serveste puiul cu acest sos si cartofi gratinati sau piure.


10 comentarii:

  1. o alta minunatie !!!

    ReplyDelete
  2. Ai o multime de retete minunate! Ma bucur ca am descoperit blogul tau!...Delicioase pulpele!...Pup!

    ReplyDelete
  3. Arata super bine! Iar farfuria e extrem de draguta - de unde e? :D

    ReplyDelete
  4. Multumesc:) farfuriile si tot ce vezi prin poze le iau din Londra, de la un magazin fain TK Maxx:)

    ReplyDelete
  5. Aaa.. deci asa se explica :D Au delevery in Ro sau ai tu drum pe acolo? Ce tare! Imi doresc sa fi stiut de el cand am ajuns in Londra in mai :(

    ReplyDelete
  6. Au chestii foarte faine si destul de ieftine, este un outlet care include foarte multe branduri atat de haine, incaltaminte cat si chestiute de bucatarie si casa. Sunt fan inrait:)

    ReplyDelete
  7. Te cred - acum tre' sa-mi fac drum pe la Londra asap :D

    ReplyDelete
  8. Este pentru 4 persoane daca folosesti pulpe intregi de pui, eu am avut pulpe mai mici si am pus doua de persoana.

    ReplyDelete