November 5, 2011

Nu sunt mare fan placinte cu mere dar acestea sunt asa de delicate, fine si foarte foarte gustoase, incat a trebuit sa fur un pic din portia sotului meu;) Se fac atat de rapid si usor, incat le puteti pastra  si la congelator si dezgheta atunci cand aveti musafiri sau aveti pofta de ceva dulce. Cateva instructiuni: preparati placintele ca mai jos, omiteti sa le ungeti cu lapte. Le puneti pe o tava, neacoperite, le bagati la congelator pentru cateva ore, apoi le scoateti si le puneti in pungi sau hartie speciala pentru congelator. Tin pana la 2 luni. Cand vreti sa le decongelati, le puneti asa inghetate cum sunt, intr-o tava, fara ambalaj, evident, le ungeti cu lapte si le coaceti la 190 grade pentru 20 de minute. Aceasta reteta face parte din provocarea lunii noiembrie gazduita de Xandrinne.



Ingrediente (4 buc.):
Un mar mare, rosu, curatat, tocat cubulete
O lingurita zeama de lamaie
O lingura gem de caise
2 linguri praf de migdale
O lingura faina
Un sfert lingurita scortisoara
2 lingurite unt
O foaie de aluat de patiserie
2 linguri lapte
Zahar pudra
Frisca
4 forme de mini tarta

Mod de pregatire:
Amestecati cubuletele de mar cu sucul de lamaie si gemul de caise. In alt bol amestecati migdalele, faina si scortisoara, frecati totul cu unt, apoi combinati cu mixtura de mar.
Taiati coca in 4 bucati, dupa formele de mini tarta pe care le aveti. Formele nu le ungeti, daca sunt special facute sa nu se lipeasca. Puneti coca in forme, presati-le cu degetele, apoi adaugati mixtura de mar. Deasupra puneti fasii de coca in forma de romb. Ungeti cu lapte si dati la cuptorul preincins la 190 grade, pentru 10-15 minute sau pana devin aurii. Presarati zahar pudra si serviti calde cu frisca.









5 comentarii: