November 23, 2011



As manca 10 boluri din aceasta varza, atat de light este, daca nu luati in considerare carnea. Este aromata, de sezon si foarte gustoasa!



Ingrediente (6 portii):
1kg varza dulce tocata marunt
500g costita afumata
2 cepe taiate marunt
2 linguri faina
4 linguri bulion
O rosie taita felii
3 foi de dafin
Cimbru
Piper
Boia

Mod de pregatire:
Se pune varza taiata marunt cu sare intr-un bol si se lasa o jumatate de ora. Se pune la fiert cu apa cat sa o acopere, pana se inmoaie, aproximativ o ora.
Intre timp se prajesc costitele in doua linguri de ulei. Se scot si se scurg pe un servet.
Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa. Se adauga doua linguri de apa si se da intr-un clocot. Intr-un bol amestecati faina cu doua linguri de apa, adaugati bulionul, piper si boia. Amestecati bine apoi puneti peste ceapa. Se stinge totul cu o cana de zeama din cea in care a fiert varza si se lasa un sfert de ora sa scada.
Puneti carnea in varza si sosul de ceapa, potriviti de sare daca mai este nevoie, presarati putin marar tocat, adaugati cimbru, foi de dafin si ornati cu feliil de rosii. Bagati la cuptor pentru o jumatate de ora.




3 comentarii:

  1. arata minunat! si unde mai pui ca si mie imi place cel putin la fel de mult varza dulce :)

    ReplyDelete
  2. Chiar acum am mancat ultimul bol;))

    ReplyDelete