February 15, 2011

 


Pentru ca se apropie Valentine's day am zis sa fiu in ton cu sarbatoarea si sa pregatesc un tort mai deosebit. Am vrut initial sa fac Pavlova, dar pastrez pentru o alta ocazie si cum imi place bezeaua, am dat peste aceasta reteta. Folositi capsuni proaspete, de gradina, ale mele au fost crescute cred intr-o corporatie englezeasca, nu au avut zeama deloc. Un sfat, lasati zeama lor proprie in crema de mascaropone si insiropati blatul destul de serios, are tendinta sa absoarba foarte repede siropul. Si daca sunteti curajosi, puteti pune o crema de ciocolata peste blat, inainte de crema de mascarpone. Ii va da un gust deosebit. Am sa tin asta in minte pentru data viitoare. In concluzie, un tort deosebit pentru o ocazie deosebita!



Ingrediente (6 portii):
125g faina
25g cacao
O lingurita jumatate de praf de copt
100g unt moale
300g zahar pudra
4 oua
2 lingurite esenta vanilie
4 linguri lapte
25g fulgi de migdale
.................................
200g frisca
200g mascarpone
3 linguri zahar pudra
200g capsune
4 capsune de decor
50g ciocolata
3 lingurite unt
20ml lapte
.............................
4 portocale
O lamaie
Zahar pudra


Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 200grade. Amestecati untul cu 100g zahar pana rezulta o compozitie cremoasa. Separati ouale si bateti galbenusurile in compozitia de unt. Adaugati faina, cacaoa si praful de copt usor, esenta de vanilie si laptele. Impartiti coca in doua.
Bateti bine albusurile cu 200g zahar pana devine o crema batoasa. Intr-o tava unsa cu unt si faina, puneti jumatate din coca iar deasupra jumatate din albusuri. Presarati o parte din fulgii de migdale. Dati la copt pentru 30-35 de minute pana albusurile devin aurii-maro. Repetati procedura cu restul de coca.
Bateti frisca cu zaharul. Adaugati mascarpone si formati o crema fina.
Insiropati blaturile de cacao cu sirop format din zeama de la portocale, lamaie amestecate cu zahar dupa gust.
Asezati primul blat cu bezeaua jos, puneti crema de frisca, capsuni felii, apoi celalalt blat cu bezeaua in sus. Decorati dupa bunul plac.
Happy V Day!

2 comentarii:

  1. Foarte inalt tortul si cre ca de gust nu are rost sa vorbim, imi place!

    ReplyDelete
  2. Da, mi-a iesit mai inalt decat trebuia cred, asta pentru ca tava mea era un pic poate prea mica;)) dar e foarte bun, mergea si mai mult insiropat dar data viitoare;))

    ReplyDelete