February 24, 2011


Pentru ca este ziua mea astazi, am decis sa pregatesc acesti biscuiti deliciosi pentru familie, inainte de marea petrecere de duminica pentru care ma voi inchide in "laborator" toata sambata. Rezultatele le veti vedea probabil, luni:) Dar sa va spun despre acesti biscuiti. Coca se intareste destul de repede in cuptor in functie de dimensiunea pe care o alegeti, eu i-am facut destul de plati si micuti, in forma de inimioara (m-am jucat cu o ustensila achizitonata recent) si i-am tinut in jur de 10 minute la cuptor, care era destul de incins de la celelalte preparate pe care le-ati vazut mai jos. Sunt foarte buni in combinatie cu sosul de ciocolata de care nu ma mai pot desparti. Ce mai asteptati, nu ati framantat coca deja?:)

Ingrediente (30 de bucati mici):
140g unt nesarat moale
115g zahar pudra
Un galbenus
115g migdale macinate
175g faina
55g g sos de ciocolata
Zahar pudra de ornat

Mod de pregatire:
amestecati untul cu zaharul foarte bine pana devine pufos. Adaugati galbenusul, apoi migdalele si faina. Amestecati bine, formati o bila din coca, infasurati-o in folie alimentara si dati la frigider pentru 2 ore.
Desfaceti coca din folie si formati ce modele doriti. Puneti in cuptorul inchis la 160grade pe o hartie de copt si lasati pana se rumenesc, in functie de dimensiuni intre 10 si 20 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pe un fund de lemn.
Sosul il pregatiti ca in reteta prajitura Lidia . O raciti bine apoi faceti sandvisuri din biscuiti. Ornati cu ciocolata si zahar pudra.









2 comentarii: