August 26, 2011


Am tot cautat reteta perfecta de chiftelute. Unele ba se prajeau prea tare, dar in exterior erau crude, altele se faramitau, in schimb acestea se apropie de perfectiune. Am dat focul mic spre mediu, nu s-au sfaramat. Am scapat si de pesmet, nu imi place atat de mult sa lucrez cu el pentru ca se arde si se imprastie prin toata tigaia. Sunt foarte bune, nu se simte deloc grasimea si sunt potrivite langa orice tip de garnitura.


Ingrediente (40 buc):
500g carne de porc
O ceapa
Un cartof mic
O felie paine inmuiata in lapte
1 ou
O jumatate legatura patrunjel
O jumatate legatura marar
5 catei de usturoi
Sare, piper
Faina
Ulei

Mod de pregatire:
Cartoful se da pe razatoarea mica. Se dau prin masina toate ingredientele in afara de faina. Se formeaza chiftelutele de 4-5 cm, se dau prin faina apoi se prajesc in ulei incins. Se scot pe un servet de bucatarie. Se pot servi cu masline si ridichi.






2 comentarii: