August 1, 2011

Inghetata de mure


Recunosc, ma feresc de inghetatele din casa pentru ca procesul de multe ori e migalos, trebuie amestecat la fiecare jumatate de ora pentru a nu se cristaliza, se simte gustul de ou, etc. Dar reteta aceasta nu e cu ou in primul rand, apoi, nu am amestecat absolut deloc si este foarte cremoasa! In plus, este si gustoasa, ce mai trebuie? O lingura mare;)



Ingrediente: (4 portii)
200g mure
50ml suc de mere
100g zahar brun pudra
285ml smantana lichida grasa/double cream de preferinta
190ml lapte condensat indulcit
O lingurita esenta vanilie

Mod de pregatire:
Puneti murele si sucul de mere intr-o oala mica, aduceti la fierbere si lasati-o la foc mic pentru 3 minute. Amestecati din cand in cand. Adaugati zaharul, amestecati pana se dizolva, aduceti la fierbere si lasati pentru 2 minute amestecand, pana se formeaza un sirop putin gros.
Lasati sa se raceasca, apoi luati 3 linguri de sos si puneti deoparte pentru decor. Dati sosul ramas la robot pana formeaza un piure si strecurati pentru a elimina bobitele murelor.
Mixati smantana lichida pana formeaza moate, adaugati laptele condensat si esenta de vanilie si bateti bine pana se intareste. Puneti crema intr-un vas rezistent la frigider, adaugati deasupra pireul si amestecati cu o spatula in forme de 8 pana apar fasii asimetrice. Acoperiti si dati la congelator pentru cel putin 3 ore.
Serviti in cupe cu sirop deasupra.


4 comments:

  1. In ce fel poate sa arata minunatia asta! jos palaria Eileen.. !!

    ReplyDelete
  2. myammmyyyy , astept si eu sa merg la cules de mure sa mai fac cate ceva ;) ...
    arata superb inghetata ta !!!

    ReplyDelete
  3. mmmm ce inghetata avem aici...mure...o nebunie...iar pozele te fac sa lesini nu alta

    ReplyDelete