September 23, 2011



Reteta aceasta o am de la soacra mea, una dintre bucataresele mele preferate, made in Ardeal, baby;) a devenit favorita mea si a familiei de ceva timp, mai ales ca eu si pateul avem o relatie speciala.. sosul de maioneza este super delicios, l-as manca toata ziua fara sa patesc ceva, va garantez. Un aperitiv deosebit!



Ingrediente:
10 oua
100g pateu de porc
2 lingurite mustar
O lingura unt/margarina
1 ou
200ml ulei
1 lingurita mustar
100ml iaurt degresat
Sucul de la o jumatate lamaie
Piper
Sare

Mod de pregatire:
Se fierb cele 10 oua. Se taie in jumatati si se scoate galbenusul care se freaca cu 2 lingurite de mustar, pateu de porc si unt, impreuna cu o lingura de zeama de lamaie, se adauga sare si piper. Se pune pasta formata in albusuri.
Se prepara o maioneza astfel: se pune un ou crud intr-un bol si se freaca cu blenderul, se pune ulei constant. Se adauga o lingurita de mustar fara varf, sucul de lamaie dupa gust, sare si piper dupa gust si se amesteca in continuare pana devine o crema groasa.Se adauga iaurtul si se amesteca iarasi.
Se aseaza sosul intr-o farfurie adanca, se pun ouale deasupra. Se serveste cu salata verde.



2 comentarii: