September 1, 2011

Friptura de porc se topeste in gura, dupa spusele sotului meu iar combinatia sosului putin dulce cu piureul este absolut dementiala. Un fel principal pe care l-am trecut la favorite!

Ingrediente:
4 felii de porc
O ceapa mare taiata felii subtiri
300 ml cidru sec
2 foi de dafin
4 linguri smantana
2 lingurite mustar Dijon
Patrunjel tocat
Ulei

Mod de pregatire:
Incingeti putin ulei intr-o tigaie. Prajiti feliile de porc pe ambele parti pana devin aurii. Luati feliile si puneti-le deoparte. Adaugati in tigaie ceapa si caliti-o pana se inmoaie. Adaugati porcul inapoi in tigaie, turnati cidrul peste, adaugati frunzele de dafin si asezonati. Lasati sa dea intru-un clocot apoi puneti tot intr-o tava cu capac si dati la cuptorul preincins la 180 grade pentru o ora jumatate.
Luati din cuptor si rupeti carnea in bucatele. Adaugati smantana, mustarul si patrunjelul si mai lasati 5 minute la  cuptor. Serviti cu piure sau legume.

3 comentarii:

  1. de vis imaginile!! cu siguranta e gustoasa ! pupici

    ReplyDelete
  2. Buna,

    In cazul in care te afli in tara la 1 octombrie, la ce adresa as putea trimite o invitatie de participare la un eveniment dedicat blogurilor de cooking? Multumesc anticipat.

    ReplyDelete
  3. Multumesc pentru invitatie, mi-ar placea tare mult sa o onorez... dar din pacate pe 3 octombrie trebuie sa fiu in Londra pentru scoala urmand sa vin in tara dupa aceasta data. Ramane pe alta data, sper;)

    ReplyDelete