Cui nu-i plac gogosile? In afara asteptarii destul de lungi, bucataria se umple de un miros care imi aduce aminte de copilarie cand furam din oala mamei gogosile si le mancam fara zahar, fara dulceata, asa simple si crocante. Imi place reteta asta pentru ca ies goale inauntru si sunt crocante la exterior.
500g faina
250ml apa calduta
Un plic drojdie uscata
Coaja de la lamaie
O esenta de vanilie
Un praf de sare
2 pumni de zahar
2 linguri ulei
O jumatate cana de zahar pudra
Mod de pregatire:
Drojdia se dizolva in apa, se adauga sarea si zaharul si se amesteca pana acesta se topeste. Se adauga esenta si coaja de lamaie. Se adauga faina treptat, se framanta bine impreuna cu uleiul pana rezulta o coca elastica. Se acopera vasul si se lasa la caldura, sa-si dubleze volumul.
Se intinde pe o planseta de lemn presarata cu faina. Foaia trebuie sa aiba un centimetru grosime. Se taie cercuri cu un pahar tapetat cu faina si se lasa sa mai creasca 10 minute. Se incinge o tigaie cu ulei si se prajesc cu susul in jos, ca sa creasca mari. Se scot pe un servet de bucatarie si dupa ce s-au racit se presara cu zahar pudra.
yummy, fata, ce bunatate ai tu aici... n-am mai papat gogosi de multa vreme :d
ReplyDeleteI guess you should translate all the recipes into English - they all look SOOO yummy!!! :P
ReplyDeleteDa nici eu nu am mai mancat si eram suparata intr-o zi, am zis sa fac ceva bun, cam atunci gatesc eu cand sunt "stimulata":))
ReplyDeleteThank you Anastacia:)
ReplyDeleteGogosile astea sunt absolut bestiale, eu le fac saptamanal sunt super.
ReplyDeleteDa, le-au mancat ai mei si mie nu mi-au mai oprit nici una:((
ReplyDeleteoare cui nu-i plac gogosile ? .... sunt o grozavie !!!
ReplyDeletearata formidabil! :*
ReplyDeleteooh... its hollow too!
ReplyDeleteyeah, just the way I love them;)
ReplyDelete