September 30, 2011



Dintre legume, cel mai mult imi place mazarea, o ador e putin zis iar cum o face soacra mea, atat de simplu dar de o savoare de nedescris, este perfect! Reteta de vin este italieneasca, bucataria mea favorita, evident, iar combinandu-pe cele doua iese o explozie culinara:) va invit sa incercati!!

Ingrediente:
3 linguri ulei masline
2 cepe taiate marunt
2 catei de usturoi taiati marunt
Un kg carne de vita, taiata fasii
2 linguri faina
300 ml vin rosu Chianti/Merlot
Un praf de salvie
200ml supa de vita
O lingura bulion
O lingura patrunjel tocat

O ceapa tocata marunt
400g mazare congelata
2 linguri unt
2 linguri marar tocat

Mod de pregatire:
Incalziti cuptorul la 150 de grade. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si amestecati la foc mediu, pentru 6-8 minute pana se inmoaie si se aureste. Luati din tigaie si puneti intr-o tava adanca cu capac, gen yena.
Incingeti uleiul ramas in tigaie si prajiti vita la foc mare, amestecand 3-4 minute pana se aureste pe toate partile si pana evapora tot lichidul. Presarati faina in tigaie si amestecati bine sa nu faca cocoloase. Asezonati bine cu sare si piper. Reduceti focul la mediu, turnati vinul si amestecati constant pana da in clocot.
Turnati totul in tava, amestecati cu ceapa si usturoiul, adaugati salvia, supa de vita si bulionul, acoperiti si bagati in cuptor pentru 2 ore jumatate - 3 ore, pana devine carnea foarte frageda.
In ultimele 15 minute, fierbeti mazarea conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti bine. Intr-o tigaie, incingeti untul, adaugati ceapa, caliti pana se inmoaie, adaugati mazarea, amestecati putin, sa nu se lipeasca dar sa nu se zdrobeasca boabele, asezonati bine, presarati marar si puneti deoparte.
Luati tava din cuptor, presarati patrunjel si serviti impreuna cu mazarea.






5 comentarii:

  1. As mai manca o portie dar nu mai e;))

    ReplyDelete
  2. si eu ador mazarea in orice !!!!...imi place alegerea ta ;)...

    ReplyDelete
  3. Ce bine arata! Ce vase frumoase ai! Cat de proaspat e verdele acela! :)
    Si pentru mine mazarea e la favorite, gatita asa cum spui tu :)

    ReplyDelete
  4. Si mie tot reteta asta imi place de mazare, o face proaspata, cu mult gust si nu trebuie decat super putine ingrediente:)

    ReplyDelete