February 28, 2012

Nu stiu daca am mancat vreodata tarta de rubarbara, sau ceva din fructul asta. De mult aveam de gand sa incerc, acum am vazut in magazin si am zis ca e momentul. Mirosul este excelent, gustul putin acrisor, eu am pus mai multa lamaie decat recomand, a iesit mai pe gustul cumnata-mii, dar cu putin zahar pudra deasupra am rezolvat:) Initial reteta venea si cu instructiuni pentru aluat dar dura o vesnicie si aluatul cumparat a fost cea mai buna alegere. Daca nu aveti timp, faceti asa, nu va sti nimeni diferenta;)) Reteta o am de aici.

Ingrediente:
500g coca pentru placinta
4 tije de rubarbara
100g zahar
O lingurita si jumatate faina
O lingura esenta vanilie
O lingurita ghimbir proaspat ras
O lingura zeama de lamaie
170g zmeura
Unt topit si zahar pentru uns

Mod de pregatire:
Tapetati o tava de tarta cu unt si faina si puneti aluatul in tava, niveland bine si taiand surplusul de pe margini. Infingeti furculita din loc in loc, usor, sa nu rupeti aluatul.
Incingeti cuptorul la 175 grade.
Taiati rubarbara felii de 1 cm, amestecati-o cu faina si zaharul, ghimbirul si esenta de vanilie si dati la foc mediu pentru 5-8 minute pana incepe sa fiarba si se inmoaie. Luati de pe foc si adaugati zeama de lamaie. Lasati sa se raceasca, apoi amestecati cu zmeura.
Puneti crema in aluat, iar deasupra ornati cu bucati din coca. Ungeti acestea cu untul topit si presarati zahar deasupra. Bagati la cuptor si lasati 45 de minute sau pana cand crema incepe sa faca bule si aluatul este auriu.
Se serveste in aceeasi zi.




2 comentarii:

  1. Minunat arata!!!Nu am mancat nimic cu rubarba, dar cu siguranta am sa incerc!Cred ca e delicioasa!Pupici!

    ReplyDelete
  2. Iti doresc o primavara cat mai frumoasa, cu multa sanatate si numai bucurii!!!Pup cu drag!

    ReplyDelete