February 3, 2012


Iubitorii de ciocolata vor adora aceasta prajitura. Recunosc, pentru mine e prea mult, sunt inclinata mai mult pe partea de fructe, creme albe, etc, dar aceasta prajitura decadenta, savuroasa, este foarte potrivita chocoholicilor;)  Multumesc Andreea pentru reteta!

Ingrediente blat:
3 oua
200g zahar
80g alune padure macinate
10g amidon
1 lingurita praf de copt
50g alune bucati
1 lingura cognac
Sare

Amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam alunele macinate fin si amidonul amestecat cu praful de copt, sarea si cognacul. Adaugam albusurile spuma si alunele bucati. Turnam intr-o tava de 26 cm si introducem in cuptor la 180grade pentru 15 minute.

Ingrediente topping ciocolata:
100g ciocolata dark 70%
200g frisca lichida
10g unt
1 ou

Punem la fiert la foc mic frisca lichida. Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam ciocolata si untul. Amestecam bine, adaugam oul batut. Turnam compozitia peste blat si mai coacem 15 minute. Lasam la rece.

Ingrediente mousse:
150g marshmallow
50g unt
250g ciocolata
60ml apa fierbinte
280ml frisca lichida

Punem la topit pe bain marie marshmallow, apa, ciocolata si untul.

Cand s-au topit luam de pe foc si lasam la racit. Adaugam frisca batuta. Punem la frigider pentru cateva zeci de minute si amestecam din cand in cand. O turnam peste blat. Se lasa la rece.


1 comentarii:

  1. A fost delicioasa Elena!!!Originala!...Alexandra

    ReplyDelete