March 26, 2011

Cat de buni pot fi acesti cartofi! Ador ciupercile, le folosesc ori de cate ori am ocazia, iar de data aceasta au mers de minune cu sosul de smantana si usturoi. Branza Gruiyere da o aroma aparte cartofilor, nu ezitati sa ii gasiti un loc in cosul dvs. de cumparaturi. Eu i-am acompaniat cu crispy strips, absolut deliciosi. Pofta buna!


Ingrediente (8 persoane):
2 kg cartofi

500g ciuperci
2 foi dafin
70g branza Gruiyere
380ml lapte
380ml smantana dulce
1 lingura mustar Dijon
3 catei usturoi
Ulei
Unt
Patrunjel

Mod de pregatire:
Se incalzeste cuptorul la 160grade/4. Se fierb cartofii intregi, curatati intr-o cratita cu apa sarata. Se scurg si se feliaza.
Se incalzesc 2 linguri ulei apoi se adauga ciupercile si 2 foi de dafin. Se tin cateva minute pana se evapora tot lichidul. Se asaza cartofii si ciupercile intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Deasupra se pune branza rasa. Intr-o cana se amesteca laptele cu smantana, mustarul, usturoi tocati marunt si patrunjelul. Se asezoneaza apoi se toarna peste branza.
Se pune la cuptor 30-40 minute pana se rumeneste.



0 comentarii:

Post a Comment