March 1, 2011


Este tortul meu preferat pentru ca imi plac zmeurele foarte mult, cele cumparate din piata sunt cele mai bune, zemoase si parfumate! Apoi, crema de iaurt si frisca este atat de racoritoare, atat de fresh in combinatie cu fructele si cu blatul care nu are nevoie de insiropare, fiind spongios atrage cat are nevoie din crema, e tare destept;) Per total, combinatia perfecta. Este destul de usor de facut daca va iese gelatina si jeleul de deasupra. De data asta am pus in loc de gelatina normala din Romania, una din Londra care avea o aroma superba de zmeura dar nu era asa de grozava la taiat pentru ca se sfarama. Tot mai buna e Romanica:) In orice caz, va veti bucura de acest tort si cu siguranta il veti trece la favorite!


Si pentru ca a fost ziua mea, am facut acest tort pentru invitatii mei care s-au declarat foarte multumiti:)





Ingrediente aluat:
300g faina
3 lingurite praf de copt
200g zahar
1 pachet zahar vanilat
Coaja rasa de la o lamaie
3 oua
150 ml ulei
150 ml apa minerala

Ingrediente crema:
2 plicuri gelatina
400 g iaurt slab
130g zahar
400ml frisca
Zeama de la o lamaie

Ingrediente decorare:
1 kg zmeura
2 pachete tort gelee
500ml suc de mere

Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 180 grade.
Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare.
Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si framantati totul intr-un aluat omogen.
Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt.


Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se raceasca.
Inmuiati gelatina in apa rece. Apoi dizolvati-o la microunde sau cum scrie pe pachet.
Amestecati iaurtul cu 100g zahar.

Incorporati gelatina peste iaurt.
Bateti frisca si adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.

Adaugati usor zeama de la o lamaie avand grija sa amestecati intr-un singur sens pentru a nu se taia compozitia.
Intindeti crema pe blat si bagati la rece, circa 2 ore.




Spalati zmeura si lasati-o sa se scurga. Pregatiti glazura amestecand pliculetele de tort gelee cu 3 linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi dati la fiert pentru un minut.
Puneti zmeura deasupra cremei si stropiti cu glazura. Apoi bagati la rece.
Este un desert nemaipomenit de racoros, il trec la favorite!




=




7 comentarii:

  1. Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
    Olivia
    http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html

    ReplyDelete
  2. Superb tortul, iar eu iubesc zmeura!!! l-am trecut la "must do" :) La Multi Ani!!!

    ReplyDelete
  3. Multumesc, este si tortul meu preferat;)

    ReplyDelete
  4. Wow...o sa-l incerc si eu. Oricum deja imi lasa gura apa :)) Multumesc Elena.

    ReplyDelete
  5. ce e " pachete tort gelee" ?

    ReplyDelete
  6. Uite aici: http://www.oetker.ro/oetker_ro/html/default/debi-5shf7u.ro.html

    ReplyDelete
  7. Multumesc Elena Sandor !

    ReplyDelete