April 19, 2011

Am dat peste reteta aceasta din pura intamplare pe blogul Ioanei si m-a incantat de la prima vedere. Am zis ca o pastrez pentru intoarcerea in Londra si am facut-o la doar cateva ore dupa ce am sosit de la aeroport. Este absolut fabuloasa, are o aroma imbietoare, ca la mama acasa, leusteanul si varza fac legea in farfurie. Parca as pregati-o zilnic, daca nu as fi atat de dornica de a incerca ceva nou. In concluzie, faceti-va timp pentru a pregati aceasta ciorba!


Ingrediente:
1 kg carne de porc sau vita, eu am folosit de porc
100g ceapa
100g radacina patrunjel
100g telina
2 morcovi
2 cartofi
300g varza alba
200g conopida
50g ardei iute
200g rosii
150 gr mazare din conserva
200 ml bulion
Bors sau otet
1/2 legatura patrunjel
Leustean
Sare
3 linguri ulei

Mod de pregatire:
Taiati carnea cubulete si puneti-o la fiert in apa rece, in jur de 4 litri. Fierbeti pentru 1 ora la foc mediu, sau pana carnea este fiarta. Spumati de cate ori este necesar.
Taiati ceapa, morcovii, radacina de patrunjel si telina cubulete mici. Eu le-am dat la robot. Apoi caliti-le in ulei incins pana se inmoaie ceapa. Se adauga zarzavaturile si o lingurita de sare, peste carne si se fierb 10 minute
Desfaceti conopida, taiati cartofii, ardeiul si varza cubulete. Se adauga in oala plus o lingurita de sare, mai fierbeti 30 de minute sau pana cartofii sunt fierti, dar nu moi.
Adaugati rosiile taiate cubulete, mazarea si bulionul si fierbeti 10 minute. Acriti ciorba cu bors, eu am pus bors magic pentru ca nu am avut altceva si putin otet. Puneti sare, piper si vegeta daca va place. Luati de pe foc si adaugati verdeata proaspat taiata. Serviti cu smantana si ardei iute.

2 comentarii:

  1. Arata super ciorba, ma incanta sa o fac si eu :)

    ReplyDelete
  2. Chiar te incurajez sa o faci, este foarte foarte buna:)

    ReplyDelete