Dupa atata carne, am zis ca trebuie incercat ceva vegetarian si am incercat aceasta ciorba ardeleneasca descoperita in revista Libertatea pentru femei-retete. Foarte gustoasa, satioasa si hranitoare.
Ingrediente:
2 cepe
2 morcovi
2 ardei grasi
O telina
Un dovlecel
Un praz
200g varza alba
3 cartofi
100g rosii proaspete sau in bulion
400ml zeama varza
50ml ulei
Samantana
Leustean
Delikat
Mod de pregatire:
Se taie ceapa marunt, morcovii si telina mai mare. Se pun la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa. Se fierb 10-12 miunte la foc mic dupa care se adauga ardeii grasi, dovleceii, prazul si varza taiate marunt si cartofii cubulete. Se lasa la foc mic acoperite cu capac pana fierb toate.
Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si zeama de varza impreuna cu uleiul, se lasa la foc mic pana mai da un clocot. Se asezoneaza, se pune delikat dupa gust, se ia de pe foc si se adauga leustean tocat marunt. Inainte de servire se adauga smantana in farfurii.
0 comentarii:
Post a Comment