February 2, 2012



Am pregatit reteta asta pentru ca nu mai stiam ce sa fac din pui si cum ai mei s-au cam saturat de aripioare picante si pui la cuptor, am zis sa o incerc. Este o reteta originara din Italia, desi francezii o pregatesc sub numele chasseur, mai pe romaneste stilul vanatoresc. Are o aroma patrunzatoare si cu focaccia merge de minune!


Ingrediente (4 persoane):
3 linguri ulei masline
O ceapa mare tocata marunt
3 usturoi pisati
O telina (celery) taiata felii mici
150g pancetta
125g ciuperci felii
4 copanele de pui
4 parti superioare din pui
80ml vin alb sec
400g rosii conserva
Un sfert lingurita zahar brun
O lingurita oregano
O lingurita rozmarin
O foaie de dafin

Mod de pregatire:
Incalziti jumatate de ulei intr-o tigaie. Adaugati ceapa, usturoiul si telina si amestecati la foc mic 8 minute pana ceapa devine aurie.
Adaugati pancetta si ciupercile, dati focul mai tare si amestecati pentru 4-5 minute. Puneti intr-un bol totul.
In tigaie adaugati restul de ulei si rumeniti puiul. Asezonati. Luati grasimea din tigaie si puneti vinul, lasati pana se evapora tot lichidul. 
Adaugati rosiile, zaharul, oregano, rozmarin, foaia de dafin si 80 ml de apa rece. Fierbeti si cand da in clocot adaugati amestecul pastrat in bol. Acoperiti si lasati 20 de minute. Carnea nu trebuie sa se desfaca de pe os, incercati si daca este frageda si lichidul cremos, inchideti focul. Daca lichidul este prea apos, scoateti carnea si mai lasati pana se incheaga sosul. Apoi adaugati carnea, scoateti dafinul si puneti piper.




2 comentarii:

  1. buna arata f bine,dar condimente nimic?sare,vegeta de ex nu se pune?

    ReplyDelete
  2. Ba da, am zis la pui ca se asezoneaza, adica se pune sare si piper. Fara vegeta:)

    ReplyDelete