April 3, 2010


Ingrediente:
500g foietaj
350g file somon
150g spanac
6 oua prepelita
1 galbenus
100g orez basmati
25g faina
Jumatate legatura patrunjel
O ramurica tarhon
10g unt

Mod de pregatire:
Fierbeti spanacul si tocati-l marunt.
Fierbeti orezul cu sare. Taiati patrunjelul si tarhonul si adaugati-l in orez.
Fierbeti ouale 5 minute. Taiati somonul felii. Incalziti cuptorul la 210 grade. Tapetati cu hartie de copt o tava unsa cu unt.
Taiati aluatul in doua. Pe o suprafata de lemn puneti faina si intindeti o bucata dreptunghiulara de 7x15 cm. Asezati in tava cu marginile afara. Acoperiti cu jumatate din orez, sarati si piperati.
Acoperiti apoi cu felii de somon, jumatate din spanac, sare si piper.
Distribuiti ouale fierte, spanacul si orezul.
Intindeti cealalta bucata de foietaj mai subtire pentru a forma un capac. Taiati marginile si pastrati bucatile de aluat pentru a decora. Ungeti cu galbenus si bagati la cuptor 30 de minute.

Serviti cu lamaie.

8 comentarii:

  1. Holey moley. Foarte interesanta combinatia.

    Pregatesti foarte bine , dar cred ca felurile tale ar putea beneficia de o prezentare care sa le puna in evidenta calitatile pentru care ai muncit atat.
    Ca si fotograf, cateva tip-uri:

    1. Fara blitz-ul de pe aparat. Blitzul, fiind o sursa de lumina mica si situata aproximativ pe acelasi punct cu obiectivul aparatului, creeaza o lumina plata, reducand textura obiectelor la o simpla copie xerox. Asta e valabil la aproape orice fel de fotografie, nu doar la cea de mancare.

    2. Lumina soft. Cu cat mai mare cu atat mai bine.
    Observa umbrele oamenilor si fetele lor cand e innorat si cand bate soarele direct.
    Poate contraintuitiv, dar o sa vezi cat de moi sunt umbrele pe fetzele lor cand e innorat, facand liniile mai placute. Genul asta de lumina ne trebuie.

    Una dintre cele mai la indemana surse de lumina soft este fereastra. Poti plasa o masa chiar langa ea, si de acolo fotografiezi in voie (fara blitz), avand grija sa nu incadram in contralumina, pentru a evita artificiile de expunere (fundalul luminat corect si farfuria subexpusa). De preferat ca lumina sa cada din lateral in cadru.
    Totodata, vom avea grija sa nu cada raze de lumina directe, care sa faca umbre tari, sharp.

    Cam atat deocamdata. Sper sa iti foloseasca. O sa iti urmaresc blogul pentru alte retete delicioase.

    ReplyDelete
  2. Multumesc pentru indicatii. Deocamdata sunt mai mult bucatar decat fotograf;)) nu am un aparat profi, pozele astea de la ultimele 5 retete sunt facute cu un aparat mai bun al unei prietene si sunt facute noaptea pentru ca atunci ne-am pus la masa si am terminat de gatit, deci nu aveam de unde lumina naturala. Dar sper sa imi cumpar si eu un aparat bun anul asta si sa fac poze de revista;)

    ReplyDelete
  3. Am inteles.
    Oricum, daca apuci sa mai faci ziua, iluminarea se poate aplica indiferent de aparat.

    Uite aici cum lucreaza un "pro" :)
    http://www.youtube.com/watch?v=afNIRFCiKEo

    ReplyDelete
  4. hehe, imi place mai mult asta CUPRINS

    http://www.youtube.com/watch?v=9HMAHlqm4GU&feature=related

    ReplyDelete
  5. vai deci arata delicios.
    e un must try dupa bac

    ReplyDelete
  6. Da e si foarte bun, sa il incerci;)

    ReplyDelete
  7. arata bine, deci totul este gatit inauntru numai somonul e crud? si se coace?

    ReplyDelete
  8. Da, totul este gatit dinainte, il asamblezi si pui la cuptor sa se faca si somonul:) e foarte bun;)

    ReplyDelete