August 23, 2011


O combinatie perfecta pentru branza, carne rece si un deliciu cu sandvisuri cu curcan. Nu am mai incercat niciodata chutney, am auzit ca este foarte bun, asa comentau cei pe good food de unde am luat reteta. Acum, sa vedem peste o luna, cat dureaza pana este gata. Va dau de stire:)

Ingrediente (1 kg):
450g rosii
2 ardei rosii si unul verde
O vanata mica
350g ceapa
2 catei de usturoi zdrobiti
170g zahar
150ml otet de vin alb
O jumatate lingura sare
O jumatate lingura boabe de coriandru zdrobite
O jumatate lingura paprika
O lingurita piper cayenne

Mod de pregatire:
Faceti cate o cruce fiecarei rosii, cu cutitul, puneti-le intr-un bol, turnati apa fierbinte deasupra. Lasati-le un minut, apoi scurgeti-le, puneti apa rece cateva minute si decojiti-le.
Puneti rosiile, ceapa, ardeii fara seminte si vanata intr-un robot si maruntiti bine. Puneti legumele si usturoiul intr-o oala cu fundul gros si lasati la fiert acoperit, la foc mic, o ora amestecand, pana devin moi.
Adaugati zaharul, otetul, sarea, coriandrul, paprika si cayenne si lasati la fiert, la foc mediu, fara capac, amestecand pana se topeste zaharul. Lasati sa se evapore tot lichidul. Procesul acesta va dura in jur de 40-60 minute.
Puneti in borcane cat este fierbinte si lasati timp de o luna intr-un loc intunecos si rece.





 


4 comentarii:

  1. Superbe poze!! imi plac tare etichetele... le-ai mesterit? Cat despre chutney mie imi place tare sweet mango chutney..Dar astept review-ul tau ca sa fac si eu ! O zi faina!

    ReplyDelete
  2. Nu, am cumparat etichetele facute deja:) inca nu am incercat, am tot auzit de el. Sunt curioasa cum este, eu nu am mai mancat niciodata. Cu ce il asortezi?:))

    ReplyDelete
  3. Uhmmmm, de incercat neaparat ! Ador chutney-urile. <3

    ReplyDelete