August 17, 2011

Prima oara cand fac aceasta reteta de pe goodfood si sunt total impresionata de gustul delicios al legumelor primavaratice cu puiul, baconul si sosul de smantana. Absolut fantastic! Se mananca fierbinte, altfel isi pierde toata savoarea. Il trec la preferate! Provocarea pe luna august m-a facut sa caut aceasta reteta si bine am facut:)

Ingrediente:
100g bacon taiat cubulete
8 pulpe de pui fara os
2 catei de usturoi pisati
150g ciuperci champinion mici (button)
Un manunchi de ceapa verde taiata grosier
300ml supa de pui
200g mazare congelata
O salata mica (gem lettuce)
2 linguri smantana
Patrunjel
Ulei
Oregano

Mod de pregatire:
Prajiti baconul intr-o tigaie nonaderenta pentru 3 minute, pana isi lasa grasimea. Adaugati ciupercile si mai lasati 3-4 minute. Puneti intr-un bol, apoi in aceeasi tigaie, adaugati putin ulei daca nu e suficienta grasime, puneti carnea si prajiti-o pe toate partile 4 minute. Puneti puiul intr-o parte a tigaii, in cealalta adaugati ceapa si usturoiul si prajiti un minut. Turnati supa de pui, adaugati baconul si ciupercile, acoperiti si lasati 15 minute la foc mic spre mediu.
Mariti focul, adaugati mazarea si salata si lasati cateva minute acoperit, apoi luati capacul si lasati pana scade suficient cat sa acopere carnea, dar sa nu fie foarte multa zeama. Adaugati sare, piper si oregano. Inainte de servire adaugati smantana si patrunjel tocat.

0 comentarii:

Post a Comment