August 26, 2011

O salata traditionala de vinete pe care mama ne-o facea tot timpul si pe care am adaptat-o dupa propriul plac. Este foarte gustoasa, aveti grija sa le scurgeti bine, macar 3 ore sa stea la scurs, altfel va fi amaruie.
Ingrediente:
O vanata mare
1 ceapa
1 dovlecel
3 lingurite maioneza
Zeama de la o jumatate lamaie
O lingura de patrunjel tocat marunt
1 lingura ulei masline
1 usturoi pisat
Sare

Mod de pregatire:
Se coace vanata pe plita, se curata cand se raceste un pic apoi se pune pe un fund inclinat pentru a se scurge zeama timp de 2-3 ore.

Se toaca vanata si se pune in blender, se mixeaza usor cu uleiul timp de 3 minute.

Se fierbe dovlecelul, se scurge bine apoi se toaca si se adauga in blender.

Se adauga ceapa si usturoiul si se amesteca 2 minute.
Se adauga zeama de lamaie. Apoi maioneza, sarea si patrunjelul. Se mixeaza iar 3 minute.
Se serveste rece alaturi de rosii.


0 comentarii:

Post a Comment