February 14, 2011

 


Aveam o carte de bucate cu multe retete dintre care mi-a atras atentia aceasta. Dintotdeauna am fost fascinata de focaccia, de la aroma pana la consistenta pufoasa. Este foarte usor de pregatit, baconul se simte pregnant in combinatie cu busuiocul si rosiile, simplu perfect.



Ingrediente (6 portii):
500g faina
O lingura busuioc
O jumatate lingurita zahar
2 lingurite drojdie uscata
2 linguri sare
325 ml apa calduta
2 linguri ulei masline
.............................
400g rosii cherry
O lingura ulei masline
sare, piper
200g pancetta taiata cubulete
2 linguri busuioc

Mod de pregatire:
Puneti faina, busuiocul, zaharul, drojdia si sarea intr-un bol. Combinati cu apa si ulei, faceti o coca moale. Amestecati 10 minute. Gustati sa fie potrivit de sarat. Puneti intr-un bol uns cu ulei de masline si acoperiti cu folie de plastic. Lasati la cald o ora pana se dubleaza.
Incalziti cuptorul la 140grade. Puneti rosiile pe o tava acoperita cu hartie de copt, presarati o lingura ulei de masline si asezonati cu sare si piper. Coaceti 30 de minute pana se inmoaie.
Incalziti cuptorul la 220 grade. Mai bateti coca un minut. Puneti intr-o tava de 40x30 unsa cu ulei de masline, intoarceti coca pe ambele parti sa se acopere cu ulei. Faceti gauri in coca cu degetele. Aranjati deasupra rosiile si sunca, presarati sare si piper. Lasati la cald 10 minute apoi bagati in cuptor pentru 15-20 de minute.
Presarati doua linguri de ulei de masline si busuioc. Serviti fierbinte.

2 comentarii: