Daca ar fi sa fac topul mancarurilor mele preferate, salata de boeuf clar s-ar numara printre primele trei. Cu toate astea, nu am facut-o niciodata pentru ca mi s-a parut mult prea laborios procesul, plus ca salata mamei e absolut divina si as fi ramas dezamagita de rezultatul incercarii mele. Anul acesta insa, sotul meu si-a dorit un Craciun traditional, si ce sarbatoare ar fi fara salata de boeuf? Disperata, am cerut reteta mamei care spunea asa: iei cartofi, morcovi, etc., faci o maioneza, le amesteci pe toate si gata. Reteta "perfecta", mai ales pentru mine, care intru in fibrilatii daca nu am cantitati si pasi exacti. Toate ca toate, dar cand am ajuns la maioneza s-a rupt firul. Nu mai facusem niciodata maioneza pentru ca iarasi, mi se parea o absoluta filosofie cu taiatul, pune oul, ia oul, fiecare casa cu reteta ei. Crezand in miracolele de Craciun, Emily mi-a aratat un video absolut genial si rapid de pregatire a maionezei si iata-ma cu un ranjet larg pe fata dupa prima reusita. Nu va mai spun ca in seara aceea am pregatit la maioneza de incepuse sa imi fie rau de la atata gustat. Iata cum a iesit o salata exact ca a mamei, dupa asteptari de cateva ore bune pentru a fi toate legumele si carnea uscate. Nu mai tin minte exact cantitatile, sunt toate la ochi puse, ce am trecut aici e o dulce amintire:) voi incercati sa puneti toate gramezile la fel, cam asta a fost schema mea. Si a iesit!
Ingrediente (Un platou mediu):
4 morcovi
4 albituri
150g telina
2 piepti mari de pui
5 cartofi
4 gogosari
5 castraveti murati
200g mazare congelata
2 oua
400ml ulei
O lingura mustar
2 linguri zeama de lamaie
Mod de pregatire:
Curatati morcovii, telina si albitura, lasati-le intregi, apoi puneti-le la fiert impreuna cu pieptul de pui. Eu am pus si o ceapa pentru ca zeama ramasa am folosit-o ca supa. Legumele trebuie sa ramana ferme, deci nu lasati mai mult la fiert.
Cartofii fierbeti-i in coaja dar aveti grija sa nu fie moi. Mazarea puneti-o intr-o oala cu apa fierbinte pentru cateva minute.
Scurgeti cateva ore toate ingredientele pentru a nu lasa apa in salata.
Taiati legumele, cartofii, acriturile si carnea cubulete mici. Ideea este sa aveti din toate cam aceeasi cantitate. Daca va place salata mai acra puteti completa cu muraturi. Amestecati toate ingredientele impreuna cu mazarea. Asezonati.
Faceti maioneza dupa cum va place, sau cum am facut-o eu: puneti intr-un blender uleiul, ouale, un praf de sare, mustar si lamaie apoi dati la viteza normala pentru 20-30 de secunde pana este gata. M-am ghidat dupa video-ul acesta.
Adaugati maioneza in salata putin cate putin, eu am folosit in jur de 3-4 linguri. Voi puneti cat va place. Oricum, tineti in minte ca va trebui sa ornati toata salata cu maioneza, deci este indicat sa nu fie foarte multa in interior.
Ornati apoi cum va trece prin cap :) Dati la rece.
0 comentarii:
Post a Comment