April 24, 2011

De departe desertul preferat al sotului meu! De data aceasta am incercat varianta cu zmeura, in locul capsunelor si pe langa aroma mult mai intensa, are un gust deosebit si un look total apetisant. O prajitura fresh, putin acrisoara, perfecta pentru zile calduroase.
Ingrediente:
6 galbenusuri
500 ml lapte
175 gr zahar
4 pliculete gelatina
250 ml frisca batuta
1 kg zmeura
Un pachet piscoturi
O lamaie
O cana suc portocale

Mod de pregatire:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin, amestecand continuu, in jur de 20 de minute. Aveti grija sa nu se imbranzeasca, trebuie luat de pe foc imediat ce vedeti ca lingura de lemn adera la compozitie.
Separat se dizolva gelatina in apa rece 10 minute apoi se incalzeste la microunde sau pe baie de aburi, atentie sa nu fiarba. Se adauga in amestecul de oua dupa ce s-a mai racit un pic.
Se lasa sa se raceasca crema de ou.
Se mixeaza 800 gr de zmeura si se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga frisca batuta in prealabil si se amesteca incet.
Se inmoaie piscoturile in zeama de lamaie si suc de portocale naturale, si se asaza in forma rotunda.
Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi, apoi se adauga restul de zmeura intregi.
Se pune restul de crema si se baga la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte, recomandat.
Se decoreaza cu capsuni sau cu ce doriti.
 

7 comentarii: