May 20, 2009


Multumesc Aduluta pentru reteta!
Ingrediente:
Piscoturi
250g zahar
1/2 cana lapte
3 oua mari
500ml frisca lichida
4 plicuri zahar vanilat
Fructe exotice
Compot
2 plicuri de gelatina

Mod de pregatire:
Se pun intr-un vas ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se bat pana se dizolva zaharul, apoi se adauga laptele.
Compozitia se pune intr-un vas pe bain-marie si se amesteca pana incepe sa se ingroase.

Intre timp, gelatina se pune intr-un castron cu apa rece 10 minute sa se inmoaie.
Se pregateste tortiera. Se pun piscoturile insiropate in compotul fructelor.
Frisca lichida se bate bine.
Se pune gelatina pe bain-marie pana se dizolva toata, dar nu trebuie fiarta. Sau se dizolva la microunde cateva secunde.
Gelatina calda se amesteca cu compozitia calduta, apoi se amesteca totul cu frisca, amestecand de jos in sus.

Se toarna jumatate din compozitie peste blatul insiropat.
Se adauga fructele si apoi ce-a de-a doua compozitie.
Se da la frigider minim 4 ore.

Se decoreaza. Eu am pus capsuni si ananas, kiwi pe margini si am pus deasupra jeleu.


Si in sectiune:




3 comentarii:

  1. oh, daaaa! i love it! da-mi o felie repede ca ma sting! :D

    ReplyDelete
  2. wow tu iubesc retetele astea!!!:) imi place ca le explici asa bine si ne faci viata mai usoara:P si eu m'am pus la facut dupa retetele tale :) am inceput cu tortul diplomat:) acu e in functiune hehehe :)

    mirela forgaci :)

    ReplyDelete
  3. Ce ma bucur:) sa imi spui cum a fost;)

    ReplyDelete