April 10, 2009

Ingrediente:
500 gr ciuperci
80 ml otet de mere
120 ml ulei
4 frunze dafin
10 boabe piper
3 catei de usturoi
1 lingurita de sare
500 gr piept pui
2 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
3 cartofi mai mari
300g mazare
4 oua fierte
100 gr cascaval
80g smantana
2 morcovi fierti

Mod de pregatire:
Se marineaza ciupercile astfel: cateii de usturoi pisati, otetul de mere, uleiul, lingurita de sare, boabele de piper si frunzele de dafin, impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratita acoperita si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da focul mic si se lasa inca 5 minute la fiert.

Apoi se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, cu codita in sus. Cartofii, morcovii si mazarea, carnea si ouale se fierb.

Se dau pe razatoare legumele si ouale, se pun separat.

Peste ciuperci se aseaza ceapa verde si patrunjelul tocate, apoi se pun cartofii rasi, care se indeasa cu mana.
Deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi.
Peste radeti cascavalul si turnati smantana.
Urmeaza carnea tocata care in prealabil o amestecati cu ouale fierte si rase.

Ultimul strat e cel de morcovi rasi. Acoperiti totul si lasati 1 ora ca sa se patrunda aromele, la frigider.

Se rastoarna cu grija pe o farfurie.

Se poate orna cu salata verde.


2 comentarii:

  1. ioai, parca e tort! super fata! as papa, imi place mult!

    ReplyDelete
  2. daa, asa zicea si sora mea cand l-am rasturnat:)) e foarte bun, parca trebuia sa pun mai multa sare, dar e mai sanatos asa:)

    ReplyDelete