March 30, 2009



Aceasta reteta am adaptat-o de la Danelutza de pe www.culinar.ro si am combinat-o cu o reteta de pe blogul Diamond plus stilul meu propriu.

Ingrediente:
un pachet de piscoturi
250 g mascarpone
200 ml de frisca lichida+300 ml frisca lichida pentru ornat
un plic cu crema pentru prajituri de ciocolata de la dr. Qetker
150 g de zahar
500 gr de capsuni
o lamiie
2 portocale zemoase
3 kiwi de decor

Mod de preparare:
Punem intr-un vas capsunile taiate feliute, adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua zi scurgem sucul intr-un castronel.

Intr-un vas punem mascarponele cu zaharul si-l frecam bine, sa se topeasca zaharul.

In alt vas, preparam crema de ciocolata, asa cum scrie pe plic, in cazul meu un plic l-am amestecat cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar pudra si l-am mixat, pentru circa un minut. Daca va place mai dulce, puneti cat zahar doriti.

Batem frisca bine cu mixerul si adaugam crema de mascarpone.
Intr-o tava cu peretii detasabili punem intii pe margini piscoturile trecute repede prin sucul de fructe, dupa care asezam un strat de piscoturi apoi un strat de crema de ciocolata, un strat de crema de frisca si adaugam feliute de capsuni.

Punem apoi un alt strat de piscoturi, apoi cremele si restul de capsuni.

La urma decoram cu frisca si kiwi.
Iata si tortul intreg si feliuta. A iesit divin! Nu le am cu decoratul, dar gustul e delicios:)

Si o poza cu mama, in plina degustare:) La multi ani, mama!


5 comentarii:

  1. ioai arata tare bine ;))
    La Multi Ani la mamicul tau :*

    ReplyDelete
  2. felicitari draga mea! LA MULTI ANI, MAMEI!
    are o fata minunata! :Dte pup!
    as papa o feliutza de tort! :P

    ReplyDelete
  3. Tiramisu si capsuni? M-ai cucerit! :D

    ReplyDelete