June 12, 2011

Desertul acesta vine ca o racorire intr-o zi calduroasa de vara. Ce-i drept, astazi am stat cu geaca pe mine, desi e iunie, dar pentru alte zile e tocmai potrivit. Si nu numai. Un desert  nepretentios, foarte usor de pregatit, plin de fructe. Originar din regiunea Limousin, din mijlocul Frantei, desertul se face in  mod regulat cu cirese, dar se poate adapta la o paleta intreaga de fructe, in special acum cand avem de unde alege. Unii mai putin ca altii.. Se serveste direct din tava, de obicei singur sau cu inghetata de vanilie, fructe sau frisca. Reteta am gasit-o aici.



Ingrediente:
55g unt
400g capsune
200g zmeura
60g faina
50g pudra de migdale
100g zahar
O lingura cornstarch/cornflour/amidon
3 oua mari
185ml lapte
O lingura de rom (optional)
Zahar pudra pentru ornat

Mod de pregatire:
Ungeti  o tava din ceramica de 20x20, dar mai inaltuta, cu o lingura de unt. Topiti restul de unt ramas la foc mediu si puneti deoparte.
Spalati capsunele si zmeura, scurgeti, dar atentie sa nu le zdrobiti. Stergeti-le de apa cu un servet. Taiati capsunele in doua daca sunt prea mari.
Dati la robot faina si pudra de alune pana devin fine. Adaugati zaharul, cornstarch sau amidon daca nu aveti si amestecati bine.
Adaugati ouale pe rand. Puneti untul si laptele si o lingura de rom optional. Trebuie sa iasa ca aluatul de clatite la consistenta.
Puneti fructele la baza tavii, apoi turnati peste aluatul.

Dati la cuptor incins la 180grade pentru 40 de minute. Lasati sa se raceasca si presarati cu zahar pudra.


2 comentarii:

  1. E un must! Promit sa te anunt cum mia iesit cu prima ocazie in care fac :D)

    ReplyDelete