June 25, 2011



O reteta originara din Mexic, total pe placul meu pentru ca dupa cum stiti, pestele este favoritul meu. Foarte potrivit pentru un barbecue in familie, relaxant, foarte simplu de pregatit. Pentru un gratar reusit trebuie sa ungeti acesta cu putin ulei pentru a nu se lipi peste de gratar; de asemenea, puneti pestele cand gratarul este bine incins pentru a forma crusta rapid si nu intoarceti prea des pestele pentru a vedea daca este facut, nu infingeti furculita in peste pentru ca ii ies toate sucurile naturale si se va usca. 
Puteti incerca si cu garnitura de orez cu lamaie si menta sau cartofi natur. 



Ingrediente:
6 catei de usturoi necuratati
O ceapa mica taiata grosier
Un ardei iute
4 linguri de zahar brun
4 linguri otet de mere
4 fileuri de somon a cate 150g
Zeama de la o lima
200g smantana
Coriandru proaspat

250g fasole verde mica
O ceapa rosie mica
Otet

Mod de pregatire:


Incingeti usturoiul si ceapa intr-o tigaie non-aderenta, fara ulei, pana devin aurii. Lasati sa se raceasca putin apoi decojiti usturoiul.
Inmuiati ardeiul iute fara seminte in apa fiarta, pentru 15 minute, scurgeti, apoi dati la blender impreuna cu zaharul, otetul, usturoiul, ceapa, sare si piper, obtinand un sos.
Incingeti gratarul. Ungeti fiecare file cu sos si lasati pe gratar 8 minute.
Intre timp, amestecati zeama de lima cu smantana.
Taiati capetele fasolei verde si puneti la foc in apa fierbinte cu sare pentru fix 3 minute, scurgeti bine si puneti in apa cu gheata pentru alte 3 minute. Scurgeti foarte bine, amestecati cu ceapa rosie taiata marunt, sare si cativa stropi de otet.
Asezati fasolea pe o farfurie, deasupra puneti somon, sos de smantana si presarati coriandru tocat marunt.

0 comentarii:

Post a Comment