September 6, 2013



Iubesc aceste clatite, nu doar pentru ca nu ma pot abtine de la nici-un desert prezentat frumos, ci pentru ca lasa in casa un iz de voie buna si pofta de viata. Ce poate fi mai bun decat o dulceata facuta ad-hoc din fructe proaspete, turnata peste clatite aurii, putin caramelizate, servite cu un sos de vanilie pentru care m-as duce la sala o saptamana intreaga? Trebuie sa incercati aceasta simfonie de gusturi, nu doar pentru ca am inceput sa o iau razna cu descrierea, ci pentru ca arata prea delicios doar sa va uitati (admirativ, sper) la fotografiile acestea.Cu placere.

Ingrediente:
Coaja de la o portocala
165g faina cu agent de crestere
40g zahar
4 oua
500ml lapte
40g unt
1 lingura ulei
1 lingura rom (optional)
1 lingura Cointreau sau Grand Marnier (optional)

Sos de afine:
400g Afine inghetate/proaspete
3 linguri apa
60g zahar
2 lingurite zeama de lamaie

Crema de vanilie



Mod de pregatire:
Strecurati faina intr-un bol mare. Adaugati zaharul, coaja de portocala si ouale. Adaugati gradual laptele si amestecati cu un tel in permanenta pentru a obtine o compozitie fara cocolase.

Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati in compozitie, impreuna cu uleiul si alcoolul. Lasati compozitia deoparte, la temperatura camerei, pentru cel putin o ora.

Ungeti o tigaie nonaderenta cu putin unt, scurgeti excesul. Cand aceasta este foarte incinsa, la foc mic, puneti suficienta compozitie cu un polonic pentru a forma clatitele. Coaceti pe o parte pana devine auriu, in jur de 1 minut, apoi intoarceti cu grija, pe cealalta parte.

Puneti clatitele una peste alta pe o farfurie pentru a se mentine calde.

Intr-o cratita, amestecati 200 de grame de afine cu zaharul, apa si zeama de lamaie. Fierbeti la foc mediu pentru 10 minute apoi adaugati restul de afine si mai lasati pe foc inca 8 minute.

Serviti clatitele cu sosul de afine si crema de vanilie fierbinte sau rece, dupa preferinte.



4 comentarii:

  1. This looks delicious, this recipe is a great excuse. Thanks!

    ReplyDelete
  2. Niste clatite pentru care merita sa faci crime :D Delicioase!
    Te invitam la provocarea Dulce Romanie de luna aceasta, gazduita de noi!

    ReplyDelete