November 13, 2012




Aceasta reteta este traditionala in restaurantele chinezesti si este delicioasa, daca va surade bucataria asiatica. Pare o reteta simpla, dar implica mai multe tehnici de gatit si reprezinta, dupa spusele unora, un test major in bucataria cantoneza. Dar daca am reusit sa o prepar eu, si nu sunt deloc experta in acest domeniu, cred ca o puteti face si voi:)


Ingrediente (4 portii):
500g taitei de orez (eu am gasit unii proaspeti, care nu mai trebuie inmuiati in apa, voi puteti folosi de care gasiti si ii pregatiti conform instructiunilor de pe pachet)
150g vita taiata fasii
300g mix vegetale speciale pentru stir-fry (ciuperci, muguri de fasole, morcovi, varza, ceapa rosie)
Sos marinat:
2 lingurite de sos de soia light
Un sfert lingurita sos de soia dark
1 lingurita corn flour
3 sferturi lingurita zahar
2 lingurite de apa
O lingura ulei de susan
Asezonare:
2 linguri sos de soia light
1 lingura sos de soia dark
1 lingurita zahar
Sare

Mod de pregatire:
Spalati bine vita si uscati bine cu hartie de bucatarie. Amestecati ingredientele pentru sosul marinat si puneti vita intr-un bol impreuna cu acest sos, pentru 15 minute.
Incingeti o lingurita de ulei de susan intr-o tigaie wok sau ce aveti cu fundul mai gros si de dimensiuni mai mari. Focul sa fie mediu. Puneti vita intr-un singur strat si prajiti pe ambele parti, dar nu amestecati prea des pentru ca sucul din carne sa nu iasa afara. Dupa ce vita este gata, in jur de 5 minute, puneti deoparte.
Mai adaugati inca o lingurita de ulei de susan, sau, daca nu va place, puneti ulei de masline. Puneti mixul de legume si amestecati bine in jur de 3 minute, pana devin putin aurii. Mariti focul si puneti legumele pe marginea tigaiei, iar in mijloc adaugati taietii de orez si prajiti in jur de 2 minute, dar aveti grija sa nu se lipeasca de fundul tigaii.
Asezonati cu sare, sos de soia si putin zahar daca doriti. Adaugati carnea de vita, amestecati si mai lasati 1 minut.
Serviti fierbinte, puteti presara si ceapa verde deasupra.


1 comentarii:

  1. sunt fana acestei bucatarii iar preparatul aceasta este extrem de delicios

    ReplyDelete