November 4, 2012


Am intalnit multe persoane carora nu le place guacamole, printre care si sotul meu. Bolul pe care l-am facut, va trebui sa il mananc singura, dar nu-i bai, as manca guacamole oricat la orice ora;) Daca va numarati printre cei care va dati in vant dupa acest aperitiv, reteta de mai jos e special pentru voi. Este foarte light, sanatoasa si super gustoasa! Reteta o am de la Violeta's Vintage Kitchen, un bistro unde merg de fiecare data cu placere. Enjoy!

Ingrediente (6 pers.):
2 avocado coapte
O lingurita pisata coriandru
2 rosii mari
Un sfert ardei iute
Zeama de la o lamaie verde
200 g fasole rosie
O lingura patrunjel
O lingura ulei masline
O ceapa mica
2 catei usturoi
Sare, piper
Chipsuri tortilla sau crackers

Mod de pregatire:
Fructele de avocado se curata de coaja cu o lingura si se freaca rapid cu o felie de lamaie pentru a nu se oxida. Se toaca marunt.
Rosiile se cresteaza in cruce si se tin in apa fierbinte 3 minute. Apoi se pun in apa rece si se decojesc apoi se scot samburii si se toaca marunt.
Ardeiul iute se toaca marunt, la fel si ceapa, patrunjelul si usturoiul. Se amesteca toate ingredientele in bolul unui robot de bucatarie si se mixeaza pana iese o pasta. Se acopera si se pune la rece. Se serveste in aceeasi zi cu tortilla sau crackers.




5 comentarii:

  1. Ma crezi ca eu nu am mancat niciodata ? :)

    ReplyDelete
  2. Ador avocado, iar de curand am aflat ca fasolea este unul din cele mai bogate in antioxidanti alimente(dr. OZ)! Si de asemenea ca ajuta la slabit pe abdomen,se recomanda o lingura pe zi pusa in salate, in mancare... Deci, super reteta! Elise

    ReplyDelete
  3. Sa incerci reteta daca iti place avocado, este foarte buna in combinatie cu fasolea. Sper sa iti placa:)

    ReplyDelete
  4. Foarte bun, am facut azi si a iesit delicios !

    ReplyDelete
  5. Ma bucur tare mult ca ti-a placut:)

    ReplyDelete