May 11, 2012




Imi plac atat de mult ciupercile umplute, nu am mai pregatit de ceva timp, iar acum am dat peste o reteta cu alune. Sunt atat de bune, imi pare rau ca nu am facut mai multe, poate ma supar si nu dau la nimeni;)) Oh, iar vita este carnea preferata dupa peste, a se intelege si asocierea cu ciuperci:)

Ingrediente:
4 fileuri de vita
2 linguri ulei

Sos de vin:
O lingura ulei masline
4 hasme
10 ciuperci micute
30ml otet de sherry
400ml de vin rosu fructat, gen Rioja
500ml supa de vita
25g unt rece

Ciuperci umplute:
Ulei masline
8 ciuperci mari
10 ciuperci mai micute
4 catei usturoi
2 cepe
50g alune
O mana patrunjel
100g parmezan
50g nasturei

Mod de pregatire:
Faceti sosul prima oara. Inchingeti uleiul de masline intr-o oala mai mare. Adaugati hasmele si ciupercile taiate marunt, prajiti pentru 10 minute pana devin aurii si caramelizate. Adaugati otetul, lasati sa fiarba pana se evapora. Adaugati vinul rosu, lasati pana se evapora, amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca. Adaugati supa de vita, dati in clocot, apoi reduceti pana ajunge un sfert din cat era initial. Dati sosul printr-o strecuratoare fina, apoi pastrati intr-un recipient.

Urmeaza sa pregatiti ciupercile umplute. Incingeti cuptorul la 200 grade. Asezonati cele 8 ciuperci mari si ungeti-le cu ulei, apoi puneti intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coaceti pentru 15 minute.
Intr-o alta tigaie incalziti o lingura de ulei de masline si adaugati ceapa, ciupercile si usturoiul tocate marunte, lasati pana se inmoaie, in jur de 5 minute. Luati de pe foc si adaugati alunele prajite si tocate, patrunjelul tocat si jumatate din parmezan.
Luati ciupercile din cuptor si puneti in fiecare palarie tocatura de ciuperci apoi presarati deasupra putin parmezan. Dati la cuptor pentru 10 minute sau pana se topeste branza.

Intre timp, Asezonati bine carnea de vita. Incingeti uleiul intr-o tigaie la foc mare. Adaugati vita, prajiti pe ambele parti pana se aureste, in jur de 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 200 grade.  Dati la cuptor pentru 10 minute, intoarceti dupa 5 minute. Lasati sa se raceasca pe un fund de lemn, acoperiti cu o folie de aluminiu pentru 2 minute. Adaugati sucul lasat de carne in sosul facut initial, apoi incalziti si adaugati untul.
Serviti carnea impreuna cu sosul deasupra si ciuperci cu nasturei ca decor.


5 comentarii:

  1. Cat de apetisante sunt fotografiile! Si mie imi plce combinatie carne frageda de vita si ciuperci. Yummi!

    ReplyDelete
  2. Imi plac la nebunie pozele iar reteta ...ce sa mai zic...te ia cu lesin :)

    ReplyDelete
  3. Exceptionala prezentarea si reteta inedita!Imi place.
    Pup si seara frumoasa ;-)

    ReplyDelete
  4. Deosebit arata reteta aceasta, doar ciuperci as manca la fiecare masa atat de mult imi plac!

    ReplyDelete
  5. Arata perfect totul!!!
    Foarte,dar foarte frumos.Felicitari!
    Seara frumoasa.

    ReplyDelete