April 16, 2012

Last week I've been to Italy, where we ate some delicious gnocchi at a restaurant. Today I tried a recipe with bought gnocchi, next time I will make them my own. It is a very simple, tasty recipe, a pure success for dinner with family.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Saptamana trecuta am fost in Italia unde am mancat la un restaurant niste gnocchi delicioase. Am incercat si eu astazi cu gnocchi cumparate, dar data viitoare vreau sa le pregatesc eu. Este o reteta extrem de usor de pregatit, satioasa, gustoasa, cu care nu veti da gres:)




Ingredients:
250g frozen peas
2 tbsp butter
2 tsp olive oil
125g minced onion
60g ham, diced
125ml chicken broth
125ml cream
500g gnocchi
125g grated Romano cheese

Parsley

Directions:
Heat butter & oil in a pan on medium heat. Add onion, and cook 4-5 minutes until golden. Meanwhile, boil the gnocchi in hot water with salt until they rise above. Drain them well and let them aside. 
Add the ham in the pan, cook 2 minutes. Add broth and cream. Cook to medium thick consistency, 5 minutes. Add peas, stirring once or twice. Add cooked pasta and cheese. Cook over low heat until well combined, for 2 minutes. If pasta looks too dry, add some more cream or broth. 
Turn the heat off and sprinkle some chopped parsley and pepper. 
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬

Ingrediente (4 pers):
250g mazare congelaa
2 linguri unt
2 lingurite ulei masline
125g ceapa tocata
60g sunca cubulete
125ml supa de pui
125g smantana
500g gnocchi
125g branza Romano rasa
O mana patrunjel


Mod de pregatire:
Topiti untul si uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si lasati 4-5 minute pana devine aurie. Intre timp puneti o oala cu apa din belsug la fiert. Adaugati putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati gnocchi si lasati pana acestia se ridica la suprafata, in jur de 3-5 minute. Nu ii lasati mai mult pentru ca se vor sfarama si oricum vor mai fierbe si in sosul de smantana. Scurgeti-i bine si lasati-i deoparte.
Adaugati sunca peste ceapa, mai lasati 2 minute, dupa care adaugati supa si smantana. Nu puneti sare pentru ca supa, sunca si branza sunt deja sarate. Lasati pana devine un sus grosut, in jur de 5 minute, amestecati din cand in cand.
Adaugati mazarea, amestecati usor o data-de doua ori. Adaugati pastele si branza, mai lasati 2 minute la foc mic. Daca vi se pare ca nu este suficient sos, mai adaugati smantana sau supa.
Luati de pe foc si presarati putin patrunjel tocat deasupra si piper dupa gust.


7 comentarii:

  1. This is a must try! It looks soooo scrumptious.

    ReplyDelete
  2. am incercat si eu dupa reteta ta si a iesit super bun..deci ii foarte tare blog.ul tau :)..pe bune atatea retete deosebite si nici nu is asa greu de facut ( adica eu nu am nici 20 de ani si cu tine am invatat sa gatesc deci mersi :D ).

    ReplyDelete
  3. Ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta si blogul, te mai astept pe la mine:*:*

    ReplyDelete
  4. Deliciu cu caru' in preparatul tau :).
    Total de acord cu tine aici. Primii gnocchi pe care i-am mincat au fost pregatiti personal.. si am fost super surprins cit de buni au putut sa fie. Am fost asa de entuziasmat ca mi-am cumparat pina si tablita de facut gnocchi ( pe care nu am mai apucat sa o folosesc :) ).

    ReplyDelete
  5. Cat de fain, trebuie sa imi iau si eu una, sau mi-o dai pe a ta?;))

    ReplyDelete
  6. I made this last night and it was lovely - thanks for the recipe!

    ReplyDelete
  7. You welcome, I'm glad you liked it:)

    ReplyDelete