Reteta aceasta am adaptat-o de la soacra mea. Sunt innebunita dupa ciuperci, dupa cum ati tot vazut din postarile mele:) am pus in plus piept de pui si un sos de vin alb, care fac din reteta aceasta un fel principal, potrivit pentru o zi friguroasa de iarna. Eu o voi pregati si vara, nu-i bai, la cat de delicioasa este!
Ingrediente:
1 praz
5 catei usturoi
500g ciuperci
Un piept pui
4 rosii
50ml suc rosii
1 ardei gras rosu
2 linguri smantana
50ml vin alb
Patrunjel
Paprika
40g unt
Mod de pregatire:
Topiti untul intr-o tigaie. Puneti prazul si usturoiul tocate marunt, caliti-le cateva minute amestecand bine pentru a nu se arde. Adaugati ciupercile si ardeiul gras tocate grosier si lasati sa fiarba la foc mediu pentru cateva minute.
Intr-o tigaie de teflon separata rumeniti puiul taiat cubulete, fara ulei. Puneti in tigaia cu ciuperci, adaugati rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si vinul si fierbeti 7 minute cu capacul pus. Aveti grija sa nu scada prea mult, ci dupa gust.
Adaugati smantana dupa gust si mai fierbeti 2 minute. Asezonati, puneti si paprika. Luati de pe foc si presarati deasupra patrunjel tocat marunt, puneti capacul cateva minute apoi serviti cu salata verde sau muraturi.
ce bun, ce bun! si poznele sunt absolute! bravos! pup mare!
ReplyDeletela multi ani!
Multumesc, te pup!
ReplyDeleteMmm, arata foarte bine si sunt absolut delicioase!!!Pup!
ReplyDelete♥ ador aceasta combinatie! Arata superb ♥
ReplyDeletete pup cu drag scumpica mea :*
Si mie imi plac ciupercile foarte mult, mi-ai facut pofta. Felicitari pentru fotografiile deosebite!
ReplyDeleteLa multi ani!
Minunata prezentare !! Cat despre papica numai laude.. delicioasa!
ReplyDeleteLa multi ani fetelor si la cat mai multe retete:)
ReplyDeleteFrumoasa prezentarea, gustoaasa mancarea!
ReplyDeleteImi plac tare mult ingredientele...iar de prezentare nu mai vorbesc :P BRAVO!
ReplyDelete