May 6, 2011



De fiecare data cand ma intorc in Romania, tanjesc dupa trei preparate culinare: sarmale, ficatei de pui si paste cu pipote. In Anglia nu reusesc sa gasesc ingrediente de calitate pentru a pregati aceste delicioase, traditionale preparate. Pipota de pui este subapreciata, in ciuda valorilor nutritive pe care le are: o sursa buna de proteine, vitamina B12, fier, fosfor si zinc. Sper sa va placa reteta!


Ingrediente (4 portii):
500g pipote de pui
400g spaghete
O ceapa
O jumatate ardei gras verde
O jumatate ardei gras rosu
2 catei usturoi
O rosie
O mana patrunjel
O lingura bulion
2 linguri ulei masline
Boia
Cimbru
Oregano
Piper, sare

Mod de pregatire:
Tocati ceapa si ardeii grasi marunt, apoi caliti-le intr-o tigaie incinsa cu doua linguri de ulei de masline. Amestecati cateva minute pana se inmoaie, la foc mediu, apoi adaugati pipotele, usturoiul pisat, rosia tocata, patrunjelul tocat, sare, piper, cimbru, boia, oregano, doua cani de apa si o alta in care ati dizolvat lingura de bulion.
Lasati la foc mic spre mediu, acoperit cu capac pentru o ora, sau pana carnea este fiarta. Aveti grija sa verificati mereu sa nu scada prea mult sosul. Puteti completa cu apa daca nu este fiarta carnea. Sosul final trebuie sa acopere carnea un pic.
Puneti pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet, intr-o oala cu multa apa si un praf de sare. Scurgeti bine apoi adaugati-le peste carne, mai lasati un minut pana absorb sosul. Serviti fierbinte.



0 comentarii:

Post a Comment