January 25, 2011


 Ingrediente (8 buc.):
100g faina
150ml lapte
150ml apa minerala
2 oua
1 lingura esenta rom
1 lingura esenta vanilie
1 jumatate lingurita sare
Coaja de la o lamaie
2 linguri unt
Nutella
5 banane

Mod de pregatire (Multumesc fetele pentru idei!):
Galbenusurile se bat impreuna cu esentele, praful de sare, coaja de lamaie, untul moale si 50 ml lapte. Se adauga faina treptat si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Subtiem cu restul de lapte si apa minerala.
Separat batem albusurile si adaugam in compozitia de mai sus.
Incingem o tigaie din teflon 3-4 minute, apoi o ridicam de pe foc si cu o pensula o ungem cu putin ulei astfel incat sa fie acoperita toata suprafata.
Luam cu polonicul din compozitie cca 50ml si turnam in mijloc, inclinand tigaia pentru a acoperi suprafata.
Cand se ingheaga pe margini bagam un cutit cu varful lat pe sub clatita si o intoarcem.
Cele care sunt gata le pastram intr-o farfurie deasupra unei oale cu apa fierbinte pentru a se mentine calde. Le putem umple cu Nutella si banane pe masura ce le facem.

2 comentarii:

  1. Mniamniam! Tocmai am terminat de preparat reteta de mai sus. Clatitele sunt delicioase. Iti multumesc pentru indicatii. Esti o profesionista!

    ReplyDelete
  2. Ma bucur ca au iesit bune, pofta buna!:)

    ReplyDelete