Craciun fara biscuiti cu ciocolata sau fursecuri pentru mine, nu exista asa ca am incercat reteta acesta si imi plac tare mult, chiar daca eu nu prea sunt cu dulciurile. I-am lasat un pic mai mult in cuptor, ceea ce nu va recomand, dar cumnatei mele ii plac tare mult asa, deci fiecare dupa gusturi:)
Ingrediente:
250g faina
O jumatate lingurita bicarbonat
O jumatate lingurita sare
170g unt nesarat topit
150g zahar brun fin
50g zahar alb
Jumatate lingura esenta vanilie
Un ou
Un galbenus
200g fulgi de ciocolata neagra si cu lapte
Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 170 grade. Amestecati faina cu bicarbonatul si sarea.
Intr-un bol mixati untul topit, zaharul brun si cel alb pana se topeste. Adaugati esenta de vanilie, oul si galbenusul pana devine cremos. Adaugati ingredientele uscate si amestecati pana se incorporeaza bine. Adaugati fulgii de ciocolata cu o lingura de lemn.
Pe o tava cu hartie de copt, puneti o lingura din aluat fara a o apasa cu lingura. Lasati 8 cm intre biscuiti pentru ca se vor intinde in tava. Mie mi-au intrat 4 in tava si am facut in jur de 16.
Lasati 15-17 minute pana marginile sunt usor aurii. Nu va ingrijorati daca sunt moi in centru, ii lasati afara in tava 2 minute si se vor intari apoi ii luati si ii puneti pe un fund de lemn.
super deliciosi!
ReplyDeleteCraciun fericit!
Multumesc, sarbatori fericite!
ReplyDeleteMmm, tare buni!!!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!Pup!
ReplyDeleteMuy ricas estas cookies.
ReplyDelete¡Navidad feliz!
Multumesc Licuta, sarbatori fericite!
ReplyDeleteThank you Irmina, have a great holiday!
ReplyDeleteSi noua ne place sa savuram cookies si ceaiuri puternic aromate. Sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii!
ReplyDeleteLA MULTI ANI! MULTA SANATATE SI NOROC IN TOATE
ReplyDeleteLa multi ani !
ReplyDeleteLa multi ani, fetele!
ReplyDeleteimi plac tare mult pozele tale! La multi ani si la cat mai multe poze frumoase si retete reusite!
ReplyDeleteMultumesc Kadia, un an bun iti doresc!
ReplyDelete