Prima oara cand am mancat ciorba din aceasta (se vede ca sunt din capitala si nu am testat muuulte alte mancaruri traditionale) si mi-a placut foarte mult. Reteta am luat-o de pe gourmandine. Nu mi-a iesit supa asa clara pentru ca nu am avut smantana din tara, cu toate astea, este foarte buna, deci nu va ingrijorati daca iese in zdrente:)
6 pulpe de pui (600g)
3 morcovi
2 pastarnacii
130g telina
2 ardei capia
1 ceapa mare
7 catei de usturoi
Patrunjel verde tocat marunt
3 galbenusuri
200g smantana
Sare si piper dupa gust, delikat
30- 50ml otet
Mod de preparare:
Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarele ardeilor si inlaturam samburii. Spalam toate legumele. Curatam cateii de usturoi si ii pisam.Patrunjelul il tocam foarte marunt. Pulpele de pui le curatam si le spalam.
Intr-o oala, punem 4 litrii de apa si adaugam pulpele de pui. Peste pulpe punem si ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeii capia, toate intregi. Condimentam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce sunt fierte toate.
Scoatem atat legumele cat si carnea intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o luam de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnea. Dupa ce s-au scurs tocam morcovii in cubulete mici.
Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem cubulete. Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un bol si le pisam cu blenderul vertical pana obtinem un piure. Carnea dupa ce este scursa o desfacem de pe oase si incepem sa o rupem fasii sau o taiem cubulete.
Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un bol 350 ml supa. In alt bol punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn. Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenizare. Adaugam usturoiul, amestecam din nou. In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o dar atentie sa fie rece si amestecam pana se omogenizeaza complet.
Punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnita si legumele. Adaugam in supa piureul si amestecam. Adaugam in supa carnea, morcovii si ardeiul. Peste acesta ciorba, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam. Condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si delikat daca doriti, ii mai dam un clocot, dupa care luam de pe foc si adaugam otetul dupa gust. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam.
deci, ce ma bucur ca ai postat reteta, chiar ma uitam acum vreo ora sa vad daca ai o reteta pt ciorba aceasta, asa ca in curand o fac si eu :) Multumesc!
ReplyDeleteCu placere;)
ReplyDeleteSi eu am cautat ciorba asta special.Nu de mult,am facut cunostinta cu ea, la mama soacra si mi-a placut enorm.;)).Multumesc!
ReplyDelete