April 11, 2012

Imi plac la nebunie ciorbele, mai ales cele cu multe zarzavaturi. Cand pregatea mama ciorba de loboda stiam ca a venit primavara. In Londra nu am gasit asa ceva, mi-am adus in tara cateva legaturi pentru o ciorbita pe care, recunosc, la inceput mi-a fost teama sa o pregatesc. Nu voiam sa dau gres, fiind una dintre preferatele mele. Am sunat-o pe mama si am cerut cu lux de amanunte reteta ei. A iesit foarte buna, nu ca m-as lauda, doar constat niste fapte:)

Ingrediente:
O ceapa tocata cubulete
2 morcovi rasi
50g telina rasa
3 cartofi taiati cubulete
Jumatate cana orez spalat bine
3 cepe verzi taiate marunt
150g spanac
2 legaturi loboda
2 legaturi stevie
2 salate verzi
1l bors
1 ou
100g smantana
O legatura patrunjel, leustean
Cimbru

Mod de pregatire:
Se umple o oala cu 2 litri de apa. Se fierb ceapa, morcovii, telina si cartofii, impreuna cu sare, boabe de piper si 2 foi de dafin, la foc mic cu capacul pus. Dupa ce au fiert se pune orezul, ceapa verde si se lasa la fiert 10 minute. Se adauga borsul oparit iar cand acesta da in clocot se pun verdeturile care au fost bine spalate si taiate grosier. Se lasa 5-10 minute cu capacul pus.
Se bate un ou cu smanantana intr-un bol, se adauga 3 polonice din ciorba, se amesteca bine apoi se toarna peste ciorba luata de pe foc. Se pune leustean, patrunjel tocate si putin cimbru.



5 comentarii:

  1. Delicioasa supica. Imi place ca ai adaugat si stevie!

    ReplyDelete
  2. Iti doresc sa ai un Paste luminat, linistit si cu ganduri bune.

    ReplyDelete
  3. Foarte buna Antonina, imi pare rau ca aici in Londra nu gasesc zarzavaturile astea sa o mai fac o data:(

    ReplyDelete
  4. si eu ador supele vegetale! Ciorbita de loboda e printre preferate ;)
    Te pup scumpa mea! Sarbatori pline de caldura si lumina!

    ReplyDelete
  5. Si eu te pup, Paste luminat sa ai!

    ReplyDelete