December 8, 2011


Unul dintre felurile mele preferate cu carne de pui, daca nu, chiar preferatul meu. Ceea ce face diferenta este sosul, atat de fin, gustos, aromat, incat l-as manca singur, pe paine! Praful de mustar si nucsoara sunt combinatia perfecta cu branza cheddar, de aceea, nu le inlocuiti cu altceva pana nu incercati si acest gust de care, va garantez, va veti indragosti. De obicei nu fac un fel de mancare de mai multe ori pentru ca la cate retete am in asteptare, nu are rost, dar pe acesta l-am facut deja de patru ori si este preferatul familiei.


Ingrediente:
4 piepti pui/8 copanele
Un ardei gras rosu si unul galben
2 ardei iuti
O ceapa
2 catei usturoi
O cana branza cheddar rasa
2 linguri ulei
3 linguri faina
O lingura unt
O cana si jumatate lapte
Jumatate lingurita pudra mustar
Un praf de nucsoara

Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 175 grade. Indepartati semintele ardeilor iuti si tocati marunt. Taiati ceapa in jumatate apoi felii subtiri. Taiati ardeii grasi rondele. Caliti intr-o tigaie cu 2 linguri ulei, legumele impreuna cu un catel de usturoi pisat, timp de 5 minute, sau pana se inmoaie ardeii grasi.
Puneti pieptii de pui taiati fasii intr-o tava, asezonati bine. Aranjati legumele peste pui si coaceti 20 de minute.
Amestecati intr-un bol faina cu praful de mustar.
Intr-o tigaie incingeti untul, adaugati un catel de usturoi pisat si dupa cateva secunde, puneti faina si praful de mustar si amestecati 2 minute.
Turnati laptele si amestecat foarte bine. Asezonati cu o jumatate lingurita de sare si piper. Adaugati nucsoara. Amestecati foarte bine timp de 2 minute, apoi adaugati branza si amestecati pana se ingroasa si da in clocot.
Puneti acest sos peste pui si coaceti la 230 de grade pentru 10 minute.




6 comentarii:

  1. Ai niste poze superbe!
    Cred ca ti-am mai spus asta si data trecuta cand am trecut pe la tine,iar daca nu, iaca acum am zis-o. :)
    Si ce bun trebuie sa fie ce ai tu acolo!

    ReplyDelete
  2. Da, pozele sunt foarte bune dar si "subiectul" te ajuta din plin. E un preparat foarte "esquisite"

    ReplyDelete
  3. E bun bun fetelor:) Sarbatori fericite va doresc!

    ReplyDelete
  4. Craciun fericit, plin de bucurii alaturi de cei dragi, casa plina de daruri, sanatate si sa va bucurati de toata atmosfera minunata de Sarbatori!

    ReplyDelete
  5. Love the food! You’re amazing. This menu is fantastic, It sure will help everyone who’s looking for a perfect menu like this. Thank you for sharing this recipe.

    zonia

    ReplyDelete