March 5, 2013

Ciorbita aceasta am incercat-o de prea multe ori si nu m-am lasat pana nu a iesit ca la mama acasa. Inca mai am ceva de lucrat la partea asta, inca nu stiu secretul gustului ei desi am urmarit-o de cateva ori, dar ma apropii cu pasi repezi. Intre timp, o puteti pregati dupa reteta aceasta si fiti generosi cu legumele, puteti pune si dovlecei, fasole verde ideea e sa nu devina tocanita, in rest, jucati-va cum doriti:)


Ingrediente:
Aripi, copanele si spatele de la un pui spalat bine
1 ceapa taiata marunt
2 morcovi medii rasi
1 pastarnac ras
2 tije de telina verde (celery) taiate marunt/150g radacina telina rasa
2 cartofi taiati cuburi medii
1 dovlecel taiat cubulete
500 ml rosii tocate de la conserva
1 litru zeama de varza acra/bors
Patrunjel
Leustean
Sare, piper

Mod de pregatire:
Se fierbe puiul timp de o ora la foc mic, in 3 litri de apa rece cu o lingura de sare. Se spumeaza bine, din cand in cand.
Cand nu mai face spuma, se adauga zarzavaturile si legumele. Se lasa la foc mic cu un capac acoperit.
Dupa o ora, sau cand legumele sunt aproape fierte, se adauga cartofii. Cand sunt aproape fierti se pune conserva de rosii si dupa 5 minute se pune sare si piper dupa gust. Urmeaza apoi zeama de varza, in functie de cat de acra va place. Daca nu aveti, puneti bors sau praf de bors.
Se ia de pe foc si se lasa acoperita 10 minute. Se adauga leustean si patrunjel tocat marunt. Se serveste cu ardei iute si smantana, dupa plac.




3 comentarii:

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    ReplyDelete
  2. sa-ti spun un secret :) :):) , mie niciodata nu-mi iese supa asa dulce cum iesea supa facuta de bunica mea , insa apa de acolo , din fantana , era asa de dulce si buna ca automat supa avea alt gust decat o avea la noi acasa cu alta apa ... conteaza ffff mult si apa , ca de pus pun tot ce punea si bunica mea in supa , dar nu a iesit nicioadata la gust ca a ei !!!!
    imi place ciorbita ta de pui !!!

    ReplyDelete
  3. Asa este, conteaza foarte mult apa, in plus, aici in Anglia apa e asa de calcaroasa si dura, nasol... trebuie puse foarte multe legume si arome;))

    ReplyDelete