CARTE DE RETETE

August 29, 2011

Frittata cu sunca si ardei

Am vazut reteta aceasta pe blogul lui Edith si mi s-a parut o idee foarte interesanta, cum sunt amatoare de chestii simple si de efect in weekend. Evident ca nu m-am putut abtine sa nu transform reteta si a iesit ce vedeti mai jos. Este o bunatate, trebuie sa o incercati!

August 26, 2011

Sos de branza cu mucegai

Un sos excelent cu orice carne. Va puteti lipsi de branza cu mucegai daca nu va place si sa puneti in loc feta.

Sos tzatziki

Un sos foarte usor de pregatit, care merge de minune cu carne, legume, aproape orice.

Chiftelute


Am tot cautat reteta perfecta de chiftelute. Unele ba se prajeau prea tare, dar in exterior erau crude, altele se faramitau, in schimb acestea se apropie de perfectiune. Am dat focul mic spre mediu, nu s-au sfaramat. Am scapat si de pesmet, nu imi place atat de mult sa lucrez cu el pentru ca se arde si se imprastie prin toata tigaia. Sunt foarte bune, nu se simte deloc grasimea si sunt potrivite langa orice tip de garnitura.

Salata de ton cu masline




Am luat aceasta reteta de aici. Sunt mare iubitoare de peste in orice forma posibila, de aceea, aceasta salata de ton a  mers la fix intr-o seara placuta de iunie.

Salata de vinete

O salata traditionala de vinete pe care mama ne-o facea tot timpul si pe care am adaptat-o dupa propriul plac. Este foarte gustoasa, aveti grija sa le scurgeti bine, macar 3 ore sa stea la scurs, altfel va fi amaruie.

August 25, 2011

Carnaciori in foietaj

Foarte potriviti ca aperitiv, serviti cand sunt fierbinti.

Foietaj cu rosii si branza



 Un aperitiv mai mult decat delicios. Daca as putea, l-as manca la orice ora din zi si noapte si tot nu m-as satura. Il recomand din toata inima, nu veti da gres cu el la nici-o aniversare, party, sau ocazie. De asemenea, il puteti servi si dimineata, langa laptic:)

Orez cu ciuperci



Imi place foarte mult acest orez pentru ca este satios, colorat, aromat, usor de pregatit si daca ai o armata de oameni de hranit, e una dintre cele mai bune solutii;)

August 23, 2011

Mary Berry's Christmas chutney


O combinatie perfecta pentru branza, carne rece si un deliciu cu sandvisuri cu curcan. Nu am mai incercat niciodata chutney, am auzit ca este foarte bun, asa comentau cei pe good food de unde am luat reteta. Acum, sa vedem peste o luna, cat dureaza pana este gata. Va dau de stire:)

August 22, 2011

Friptura de porc cu sos de mustar si spanac


Imi place foarte mult spanacul, in orice combinatie. Are tendinta sa fie fad uneori, dar acest sos de mustar cu smantana il salveaza si ii da o savoare pe care nu ati mai incercat-o pana acum. Aveti grija sa bateti bine carnea de porc, altfel nu se va fragezi si veti astepta ceva pana este gata. Recomand!

Chec pufos cu alune si ciocolata


Cum nu sunt fan cozonac de cand ma stiu, mama imi pregatea mie, special, cate un chec la diferite ocazii (cam rare). De atunci asa bine ne-am impacat, inca pot spune ca este unul dintre deserturile mele preferate. Mai ales dimineata, cu lapte rece sau cappuccino, un deliciu. Reteta aceasta sincer, nu mai stiu de unde o am dar stiu sigur ca iese un chec asa pufos, incat si fara alune, cocos sau fulgi de ciocolata, tot e super bun!

August 17, 2011

Filmare cu Unica


Acum doua saptamani avut ocazia sa gatesc pentru doua fete minunate de la Unica.ro Diana Sorescu si Silvia Postolatiev. A iesit un meniu italienesc cu cocktail de creveti, lasagna si tiramisu, retete pe care le-ati vazut repostate de curand. Filmarea o puteti vedea aici. 
Inainte de filmare, a trebuit sa pregatesc ingredientele si pentru ca m-am apucat tarziu, s-a mai luat si curentul... a revenit pe la 2 jumatate noaptea, in conditiile in care trebuia sa ma trezesc la 8. E de la sine inteles de ce arat total adormita in video, deci va rog sa ma scuzati:) Data viitoare promit sa dorm mai mult si sa cumpar mai multe lumanari in caz de ceva:)

Pui frantuzesc cu bacon si legume

Prima oara cand fac aceasta reteta de pe goodfood si sunt total impresionata de gustul delicios al legumelor primavaratice cu puiul, baconul si sosul de smantana. Absolut fantastic! Se mananca fierbinte, altfel isi pierde toata savoarea. Il trec la preferate! Provocarea pe luna august m-a facut sa caut aceasta reteta si bine am facut:)

Mousse de ciocolata si prune

Provocarea pe luna august m-a ajutat la incercarea unei retete cu prune. In sfarsit un desert dietetic, mult asteptat de cei aflati la dieta si nu numai. Un desert sanatos, nu foarte dulce, interzis celor innebuniti dupa zahar;) Puteti inlocui ciocolata amaruie cu una cu lapte, dublandu-i cantitatea, pentru a va bucura de putin dulce, pentru ca este foarte usor si gustos.

August 3, 2011

Tiramisu la cupa

Reteta mea preferata de tiramisu. Am gustat tot felul de combinatii de peste tot pe unde ma poarta calatoriile si tot acesta la cupa imi place cel mai mult. Este cremos, aromat si foarte, foarte simplu de facut. Trebuie sa aveti doar ceva rabdare pana il luati de la rece unde trebuie tinut pentru cel putin 6 ore. Dar nu veti regreta:) Video cu mine pregatind aceasta reteta, aici.

Lasagna traditionala cu ciuperci

Una dintre cele mai bune lasagna pe care le-am mancat. Desi reteta este foarte laborioasa si ai impresia ca nu se mai termina si desi ti-ar lua o zi intreaga sa o pregatesti fara nici-un ajutor, merita sa o pregatiti macar o data pe an pentru ca este deosebit de delicioasa, satioasa si de efect. O puteti servi la un eveniment, sau la un party intre prieteni, pentru ca este suficienta pentru toata lumea. Reteta am luat-o dintr-o carte scrisa de un bucatar italian, deci o recomand cu incredere. De asemenea, ma puteti vedea video pregatind aceasta reteta aici.

Cocktail de creveti


Reteta mea preferata de creveti fara de care nu stiu cum as putea supravietui:) Cat mai proaspeti si carnosi, asa trebuie alesi crevetii. In 10 minute ati terminat toata treaba si mirosul de lima te imbie mai sa te trimita pe un norisor, dar aroma de usturoi te aduce inapoi cu picioarele pe pamant. O combinatie perfecta pe care o recomand din toata inima. Video cu mine pregatind aceasta reteta, aici.

August 1, 2011

Inghetata de mure


Recunosc, ma feresc de inghetatele din casa pentru ca procesul de multe ori e migalos, trebuie amestecat la fiecare jumatate de ora pentru a nu se cristaliza, se simte gustul de ou, etc. Dar reteta aceasta nu e cu ou in primul rand, apoi, nu am amestecat absolut deloc si este foarte cremoasa! In plus, este si gustoasa, ce mai trebuie? O lingura mare;)