Am vazut reteta aceasta pe blogul lui Edith si mi s-a parut o idee foarte interesanta, cum sunt amatoare de chestii simple si de efect in weekend. Evident ca nu m-am putut abtine sa nu transform reteta si a iesit ce vedeti mai jos. Este o bunatate, trebuie sa o incercati!
CARTE DE RETETE
▼
August 29, 2011
August 26, 2011
Sos de branza cu mucegai
Un sos excelent cu orice carne. Va puteti lipsi de branza cu mucegai daca nu va place si sa puneti in loc feta.
Chiftelute
Am tot cautat reteta perfecta de chiftelute. Unele ba se prajeau prea tare, dar in exterior erau crude, altele se faramitau, in schimb acestea se apropie de perfectiune. Am dat focul mic spre mediu, nu s-au sfaramat. Am scapat si de pesmet, nu imi place atat de mult sa lucrez cu el pentru ca se arde si se imprastie prin toata tigaia. Sunt foarte bune, nu se simte deloc grasimea si sunt potrivite langa orice tip de garnitura.
Salata de ton cu masline
Am luat aceasta reteta de aici. Sunt mare iubitoare de peste in orice forma posibila, de aceea, aceasta salata de ton a mers la fix intr-o seara placuta de iunie.
Salata de vinete
O salata traditionala de vinete pe care mama ne-o facea tot timpul si pe care am adaptat-o dupa propriul plac. Este foarte gustoasa, aveti grija sa le scurgeti bine, macar 3 ore sa stea la scurs, altfel va fi amaruie.
August 25, 2011
Orez cu ciuperci
Imi place foarte mult acest orez pentru ca este satios, colorat, aromat, usor de pregatit si daca ai o armata de oameni de hranit, e una dintre cele mai bune solutii;)
August 23, 2011
Mary Berry's Christmas chutney
O combinatie perfecta pentru branza, carne rece si un deliciu cu sandvisuri cu curcan. Nu am mai incercat niciodata chutney, am auzit ca este foarte bun, asa comentau cei pe good food de unde am luat reteta. Acum, sa vedem peste o luna, cat dureaza pana este gata. Va dau de stire:)
August 22, 2011
Friptura de porc cu sos de mustar si spanac
Imi place foarte mult spanacul, in orice combinatie. Are tendinta sa fie fad uneori, dar acest sos de mustar cu smantana il salveaza si ii da o savoare pe care nu ati mai incercat-o pana acum. Aveti grija sa bateti bine carnea de porc, altfel nu se va fragezi si veti astepta ceva pana este gata. Recomand!
Chec pufos cu alune si ciocolata
Cum nu sunt fan cozonac de cand ma stiu, mama imi pregatea mie, special, cate un chec la diferite ocazii (cam rare). De atunci asa bine ne-am impacat, inca pot spune ca este unul dintre deserturile mele preferate. Mai ales dimineata, cu lapte rece sau cappuccino, un deliciu. Reteta aceasta sincer, nu mai stiu de unde o am dar stiu sigur ca iese un chec asa pufos, incat si fara alune, cocos sau fulgi de ciocolata, tot e super bun!
August 17, 2011
Filmare cu Unica
Acum doua saptamani avut ocazia sa gatesc pentru doua fete minunate de la Unica.ro Diana Sorescu si Silvia Postolatiev. A iesit un meniu italienesc cu cocktail de creveti, lasagna si tiramisu, retete pe care le-ati vazut repostate de curand. Filmarea o puteti vedea aici.
Inainte de filmare, a trebuit sa pregatesc ingredientele si pentru ca m-am apucat tarziu, s-a mai luat si curentul... a revenit pe la 2 jumatate noaptea, in conditiile in care trebuia sa ma trezesc la 8. E de la sine inteles de ce arat total adormita in video, deci va rog sa ma scuzati:) Data viitoare promit sa dorm mai mult si sa cumpar mai multe lumanari in caz de ceva:)
Pui frantuzesc cu bacon si legume
Prima oara cand fac aceasta reteta de pe goodfood si sunt total impresionata de gustul delicios al legumelor primavaratice cu puiul, baconul si sosul de smantana. Absolut fantastic! Se mananca fierbinte, altfel isi pierde toata savoarea. Il trec la preferate! Provocarea pe luna august m-a facut sa caut aceasta reteta si bine am facut:)
Mousse de ciocolata si prune
Provocarea pe luna august m-a ajutat la incercarea unei retete cu prune. In sfarsit un desert dietetic, mult asteptat de cei aflati la dieta si nu numai. Un desert sanatos, nu foarte dulce, interzis celor innebuniti dupa zahar;) Puteti inlocui ciocolata amaruie cu una cu lapte, dublandu-i cantitatea, pentru a va bucura de putin dulce, pentru ca este foarte usor si gustos.
August 3, 2011
Tiramisu la cupa
Lasagna traditionala cu ciuperci
Una dintre cele mai bune lasagna pe care le-am mancat. Desi reteta este foarte laborioasa si ai impresia ca nu se mai termina si desi ti-ar lua o zi intreaga sa o pregatesti fara nici-un ajutor, merita sa o pregatiti macar o data pe an pentru ca este deosebit de delicioasa, satioasa si de efect. O puteti servi la un eveniment, sau la un party intre prieteni, pentru ca este suficienta pentru toata lumea. Reteta am luat-o dintr-o carte scrisa de un bucatar italian, deci o recomand cu incredere. De asemenea, ma puteti vedea video pregatind aceasta reteta aici.
Cocktail de creveti
Reteta mea preferata de creveti fara de care nu stiu cum as putea supravietui:) Cat mai proaspeti si carnosi, asa trebuie alesi crevetii. In 10 minute ati terminat toata treaba si mirosul de lima te imbie mai sa te trimita pe un norisor, dar aroma de usturoi te aduce inapoi cu picioarele pe pamant. O combinatie perfecta pe care o recomand din toata inima. Video cu mine pregatind aceasta reteta, aici.
August 1, 2011
Inghetata de mure
Recunosc, ma feresc de inghetatele din casa pentru ca procesul de multe ori e migalos, trebuie amestecat la fiecare jumatate de ora pentru a nu se cristaliza, se simte gustul de ou, etc. Dar reteta aceasta nu e cu ou in primul rand, apoi, nu am amestecat absolut deloc si este foarte cremoasa! In plus, este si gustoasa, ce mai trebuie? O lingura mare;)